• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mojes: Runi je (bio) fenomenalan

Budući trener Mančester junajteda superlativima govorio o nekadašnjem učeniku, koji trenutno želi da napusti "Old Traford".

 Mojes: Runi je (bio) fenomenalan Izvor: MONDO

O odnosu Dejvida Mojesa i Vejna Runija prethodnih dana isprepredane su tačne i netačne priče.

Dosadašnji trener Evertona od narednog ponedjeljka preuzeće brigu o prvom timu Mančester junajteda, a samim tim i o karijeri snažnog i univerzalnog napadača.

Dobro se međusobno poznaju. Runi je baš pod Mojesom 2002. godine prvi put zaigrao u seniorskoj konkurenciji i odličnim igrama u dresu "karamela" omogućio sebi transfer na Old Traford, gdje bi opet mogli da se sretnu.

Od napadačevog odlaska iz matičnog kluba do penzionisanja Aleksa Fergusona, centarfor i talentovani trener ušli su i u sukob, zbog navoda u fudbalerovoj autobiografiji, u kojoj je naveo da ga je baš nekadašnji šef "otjerao" iz rodnog grada.

Taj spor je zvanično (i sudski) okončan, a najnovija epizoda sage o njihovom "prijateljstvu" kreira se prethodnih dana, s obzirom na to da je Runi istovremeno sa najavom dolaska Mojesa zatražio od rukovodstva "đavola" da bude stavljen na transfer listu.

Njegov dosadašnji trener Aleks Ferguson rekao je na svom oproštaju od Junajtedove publike da je taj zahtjev odbijen, a da bi "bundžija" ipak mogao da ostane u klubu postalo je nagoviješteno i u ponedjeljak.

Dejvid Mojes izjavio je da je Vejn Runi jedan od najboljih igrača na svijetu i nazvao ga "posljednjim uličnim igračem".

"Pamtim da sam ga gledao tokom treninga i bio je nevjerovatan. Pitali smo jedni druge: 'Da li je zaista to uradio?'", izjavio je trener.

Potom je otkrio i kako se centarfor Junajteda i reprezentacije Engleske ponašao na treninzima i poslije njih.

"Bio je zaluđen za fudbalom... Šutirao je loptu na sve strane. Bio je zaista dobar igrač sa 16 godina. Napuštao bi trening i onda odlazio na ulicu da igra sa drugovima... Zaista ste mogli da ga vidite na ulici, dok šutira loptu o zid sa drugovima. Dio te kulture je nestao, ali znao sam da je prepoznam, pošto dolazim iz Glazgova. Stvarno mislim da je posljednji istiniti ulični fudbaler sa kojim sam radio", nahvalio je bivšeg učenika Mojes.

Da li će mu i u budućnosti dijeliti lekcije saznaćemo narednih dana.

(MONDO, foto: Beta/AP/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC