• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dauda: Privilegija je igrati srpski derbi

Napadač Crvene zvezde mogao bi da debituje u "vječitom" derbiju sa Partizanom. Nigerijac ne zna puno o rivalu, ali mu je čast što će biti akter.

 Dauda: Privilegija je igrati srpski derbi Izvor: MONDO

Predstojeći duel Crvene zvezde i Partizana u subotu na stadionu u Humskoj (19.30 TV Arena Sport) neće donijeti mnogo debitanata u "vječitom derbiju".

Jedan od njih, vrlo moguće i jedini kao starter, mogao bi da bude napadač crveno-bijelih Abiola Dauda.

Nigerijac je zimus stigao na "Marakanu" iz švedskog Kalmara, gdje je bio saigrač sa nekadašnjim kapitenom Partizana Nenadom Đorđevićem.

Iako je po dolasku u Srbiju kazao da mu je Đorđević savjetovao da dođe u Zvezdu, Dauda kaže da nisu mnogo razgovarali o duelima klubova sa Topčiderskog brda.

"Čuli smo se prije tri nedjelje, ali više smo razgovarali o porodicama. Nije mi puno pričao o samom derbiju, ipak, znam da je duel Crvene zvezde i Partizana jedan od najvećih na svijetu. Privilegija je igrati tu utakmicu. Ovo je moj prvi derbi u Srbiji i radujem mu se", rekao je Dauda poslije treninga Crvene zvezde koji je bio otvoren samo za najuže rukovodstvo kluba iz Ljutice Bogdana.

Ovaj 144. duel "vječitih" imaće posebnu draž, pošto bi mogao da odluči pitanje šampiona nakon što je Zvezda tokom proljeća uspjela da priđe sa 11 na dva boda zaostatka.

"Ne mislim da je posebno bitno to što ovaj derbi odlučuje o tituli. U derbijima se uvijek ide na pobjedu, znamo šta moramo da uradimo, idemo tamo da pružimo maksimum i nadam se da ćemo ispuniti očekivanja naših navijača", priželjkuje 25-godišnji Nigerijac.

Dauda kaže da ne zna mnogo o ekipi Partizana, jer ne voli da gleda utakmice protivničkih timova.

"Pogledao sam nekoliko njihovih mečeva na televiziji. Imaju dobar tim, da nemaju ne bi bili na vrhu, tako da nas čeka teška utakmica, ali ako budemo jedinstveni možemo da se nadamo uspjehu. Gledao sam ih protiv Vojvodine kada su izgubili, njihova odbrana stoji veoma visoko i to bismo mogli da iskoristimo".

Ukoliko ih treneri uvrste u tim, u Humskoj bismo mogli da gledamo brojne duele Daude i Ivana Ivanova. Zanimljivo, centarfor Crvene zvezde ne zna ko je štoper Partizana.

"Ne znam ko je taj momak, kao što sam rekao, nisam puno gledao Partizan", iznenadio je Dauda prisutne novinare.

Nigerijac, međutim, zna da utakmica između Crvene zvezde i Partizana uvijek nosi određenu tenziju.

"Znam da neće biti isto kao derbiji koje sam igrao u Švedskoj. Gledao sam neke vaše prethodne derbije na Youtube i znam koliko su to napeti mečevi. Iako je to samo još jedna utakmica, ona je ipak više od fudbala. Najvažnije je da igra bude kvalitetna i da odigramo najbolje što možemo".

"Ako postignem gol to je bonus za mene, ali je mnogo važnije da pobijedimo", istakao je napadač crveno-bijelih.

(J. T. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC