• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rašović: Spremamo iznenađenje

Trener Partizanovih fudbalera najavljuje iznenađenje Crvenoj zvezdi u 144. "vječitom" derbiju, koji će se igrati u subotu u Humskoj.

 Rašović: Spremamo iznenađenje  Izvor: MONDO

Predstojeći duel Partizana i Crvene zvezde biće debitantski za obojicu trenera u "vječitim derbijima".

Na klupi domaćih sjediće Vuk Rašović, a na gostujućoj Rikardo Sa Pinto.

Iako je Portugalac Zvezdu vodio u osam utakmica, a Rašović Partizan u dvije, mnogi smatraju da je trener crno-bijelih u boljoj poziciji.

Kao glavni adut dodjeljuje mu se činjenica da odlično poznaje igrače svog tima, pošto je većini njih komandovao vodeći filijalu Teleoptik. Takođe, pojedinci vjeruju da Rašović čak bolje poznaje igrače Crvene zvezde nego Sa Pinto, koji je na "Marakanu" došao sredinom marta.

Nadmudrivanje dvojice stratega sigurno će imati ogromnu ulogu u 144. duelu najvećih rivala, a Rašović kaže da kolegi sprema iznenađenje.

"Spremamo iznenađenja, a kada dođe utakmica vidjećemo da li ćemo uspjeti da primjenimo to na terenu. Ne mogu da pričam o načinu na koji ćemo igrati, ali sigurno je da znamo i dobre i loše stvari u Zvezdinoj igri i spremaćemo se da spriječimo to što je dobro, a da iskoristimo mane koje smo vidjeli", rekao je Rašović novinarima prije treninga u utorak u "Zemunelu".

Na pitanje da li je Sa Pinto, koji sa Zvezdom ima osam uzastopnih pobjeda, najjači adut crveno-bijelih, Rašović je imao negativan odgovor.

"Ne mislim da je kolega njihov najjači adut, sigurno je da su to igrači koji igraju na terenu, tako da ćemo se mi pripremati za igrače".

Partizan u utakmicu ulazi sa dva boda prednosti, ali trener crno-bijelih kaže da to ne znači da će se njegovi igrači braniti i igrati na neriješeno.

"Naša očekivanja od derbija su sigurno pozitivna, pošto smo u situaciji da nam igraju dva rezultata, ali Partizan nije klub koji se brani na svom terenu. Znamo vrlo dobro našu fudbalsku filozofiju i način na koji ćemo igrati".

Rašović smatra da će tim koji bude u prednosti na tabeli poslije subotnje utakmice postati i šampion.

"Treba imati u vidu da je čitava sezona stala u jednu utakmicu. Naravno, ne treba potcijeniti ni naredne dvije utakmice poslije derbija, ali je malo vjerovatno da će ekipa koja bude bila prva poslije derbija izgubiti bodove u te dve utakmice. Svesni smo zadatka i momenta koji je veoma bitan za naš klub".

Kao jednu od prednosti u igri rivala mladi trener vidi prekide.

"Prekidi su jedan od bitnijih segmenata Zvezdine igre. Ne smijemo da zanemarimo činjenicu da je to ekipa koja je u vrhunskoj formi ovog proljeća i koja je vezala osam pobeda. Naravno da zaslužuju poštovanje, ali nećemo ih precijeniti".
Bez obzira što će debitovati u "vječitom" derbiju poslije samo tri utakmice na klupi prvog tima, Rašović je rekao da se ne boji izazova koji je pred njim.

"Ovo je nešto za šta sam živio i apsolutno sam spreman. Cijele nedelje radićemo na maksimalnom nivou, vidim da su momci izuzetno motivisani i da znaju šta treba da rade. To me raduje. Ostajem kod one moje tvrdnje od ranije da je još sve u našim rukama".

"Ovi igrači su pravi fudbalski srećnici što su dobili šansu da igraju ovakvu utakmicu u ovakvom momentu. Sigurno je da nećemo podleći emocijama i da nas one neće voditi, iako će biti puno emocija, želje i motiva", dodao je Partizanov trener.

(V. S. - J. T. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC