• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki osvojio Kup BiH

Fudbaleri Širokog Brijega osvojili su Kup Bosne i Hercegovine.

 Široki osvojio Kup BiH Izvor: MONDO

Široki je do drugog trofeja pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine došao boljim izvođenjem penala. Široki -Željezničar 1:1, penalima (5:4).

Obe finalne utakmice završene su identičnim rezultatom 1:1, tako da su penali odlučili pobjednika. Široki je pred svojim navijačima bio bliže trijumfu. Vodili su golom Vagnera iz 63. minuta sve do finiša meča. I onda sjajn bljesak Šabana Pehilja, koji je iskosa sa lijeve strane primio loptu i odmah šutirao u suprotan golmanov ugao za 1:1 i penale, pošto se nisu igrali produžeci.

A tamo prava drama Šilić i Kordić su pogodili za Široki, dok su Pehilj i Adilović bili neuspješni za Željezničar. Potom je za Široki pogodio Vagner, a za goste Čilić. Onda su Ješe i Zlomislić promašili za Široki,a pogodili Stanić i Hasanović za aktuelnog šampiona. Potom su Dzidić i Landeka bili sigurni za Široki,a na drugoj strani Smajić i Švraka su bili nesigurni i trofej ide u ruke Širokog.

"Imali smo sreću drugi put nakon penala, prvo u Zenici pa i ovdje. Odigrali smo jednu odličnu utakmicu. Željo je pokazao zašto je daleko najbolja ekipa u BiH, nikad se ne predaju što ste mogli vidjeti i večeras.Teško je bilo gledati utakmicu, primimo gol u zadnjim minutama, a zatim iz jedanaesteraca imamo dva puta priliku za slavlje i ne pogodimo", rekao je poslije utakmice trener Širokog Slaven Musa.

Željezničar je posljednje dvije godine osvajao Kup, ove nisu uspjeli.

"Nakon ovakve utakmice teško je dati bilo kakav komentar. Odigrali smo tvrdu utakmicu, obje ekipe se izuzetno dobro poznaju i pokazale su zašto su u vrhu bh. fudbala. Ko god da je dobio ne bi bilo nezasluženo. Izgubili smo od ekipe koja je godinama u vrhu bh fudbala, koja je organizaciono na vrhunskom nivou i čestitam im na naslovu", rekao je menadžer Želje Amar Osim.

Široki Brijeg - Željezničar 1:1, penali 4:4

Strijelac: 1:0 Wagner (63), 1:1 Pehilj (90). Stadion: Pecara. Gledalaca: . Sudija: Edin Jakupović (Bihać). Žuti kartoni: Bertoša, Zlomislić, Ljubić (Široki Brijeg), Vasilić (Željezničar).
ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Ljubić, I. Džidić, Ješe, Bertoša, Ivanković, Zlomislić, Ćorić (od 82. minute Serdarušić), Wagner, Roskam (od 55. minute Landeka), Kordić. Trener: Slaven Musa.


ŽELJEZNIČAR: Antolović, E. Čolić, Bogičević, Adilović, Stanić, Selimović (od 68. minute Smajić), B. Čolić, Vasilić, Svraka, Jamak (od 83. minute Hasanović), Tomić (od 83. minute Pehilj). Trener: Amar Osim.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC