• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion RS ne može u Premijer ligu BiH

Tri prvoplasirana kluba u Prvoj ligi RS ne ispunjavaju uslove za dobijanje licence za Premijer ligu BiH, zbog čega neće moći u viši rang.

 Šampion RS ne može u Premijer ligu BiH Izvor: MONDO

Zbog teške finansijske situacije u mnogim klubovima trenutno tri prvoplasirana prvoligaša Republike Srpske: Mladost (Velika Obarska), Sloga (Doboj) i Sloboda (Mrkonjić Grad) ne mogu da ispune uslove za licenciranje za takmičarsku sezonu 2013/14, piše “Sportski žurnal”.

Predstavnici Mladosti i Slobode bili su na sastanku u Sarajevu sa Lejlom Kosovac, zaduženom za licenciranje klubova u ime Fudbalskog saveza BiH, i istakli su da ne mogu ispuniti uslove za takmičenje koji se od njih traže kako bi dobili licencu, dok Dobojlije nisu prisustvovale ovom sastanku zbog kvara automobila delegacije Sloge koji se desio u putu za Sarajevo, ali jasno je da Dobojlije nemaju adekvatnu infrastrukturu za Premijer ligu.

Vrlo vjerovatno je da pobjednik Prve lige RS sljedeće godine neće u viši rang, a s tim su upoznati i u Fudbalskom savezu RS.

“Moguće je da se desi da nijedan naš prvak ne ode u viši rang takmičenja jer je situacija sve teža i teža u celokupnom društvu, a samim tim i fudbalu. Tražićemo po skraćenom postupku izjašnjenje naših klubova da li prihvataju uslove licenciranja koji vaze ili ne. Ukoliko prihvate moraće da ispoštuju to, a ako ne ispoštuju, a prihvate uslove, snosiće sankcije. Eventualno odustajanje pojedinih klubova od plasmana u viši rang takmičenja ne remeti ništa kada su Propozicije takmičenja u pitanju jer smo sličnih situacija imali i ranije”, rekao je generalni sekretar FSRS, Rodoljub Petković.

Prema saznanjima “Sportskog žurnala” pozivi i upoznavanje sa uslovima licenciranja biće upućeni Modriča Maksimi, Sutjesci iz Foče, Kozari i Drini iz Zvornika.

Osim klubova iz Prve lige RS, pod upitnikom su i nastupi svih premijerligaša RS u najvišem rangu takmičenja, jer licence za sljedeću sezonu još nisu dobili Borac (Banjaluka), Leotar (Trebinje), Rudar Prijedor, Radnik (Bijeljina) i Slavija (Istočno Sarajevo).

Problem sa licencama prisutan je i u FBiH gdje je prošlogodišnji šampion Gradina iz Srebrenika, po fleksibilnijim uslovima, dobila licencu, ali je jesenju sezonu odigrala na drugim terenima, u Gradačcu. Sada isti problem ima i lider Prve lige Federacije BiH Vitez.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC