• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović za MONDO: Zvezdaši, vidimo se!

Aleksandar Mitrović, pred meč sa Crvenom zvezdom, za koji kaže da je utakmica njegove karijere, prilično je smiren i spreman da rivalu zagorča život.

  Mitrović za MONDO: Zvezdaši, vidimo se!  Izvor: MONDO

Aleksandar Mitrović u subotu će po prvi put spoznati kakvu zaista težinu ima dres Partizana.

Mladi napadač je u prvoj sezoni za crno-bijele bio učesnik vrlo važnih mečeva, postigao je i bitne golove, debitovao pogotkom u jednom od najvećih gradskih derbija na svijetu gol (vodeći u porazu 2:3), ali ono što nosi naredni meč sa Crvenom zvezdom je, ipak, nešto posebno.

Može se nazvati i utakmicom svih utakmica u Srbiji.

U direktnom duelu beogradski "vječiti rivali" odlučivaće o tituli. O tome da li će ona ostati u Humskoj ili će zajedno sa crveno-bijelima "odšetati" nekoliko stotina metara dalje, na drugi stranu Topčiderskog brda.

Ovaj put neće biti rezultata koji će moći da zadovolji obje strane. Dok će se jedni radovati, drugi će dugo tugovati.

Pamtiće se i prepričavati golovi, driblinzi, atmosfera, sudijske odluke, a posebno igrači koji se istaknu, junaci po dobru - tragičari po zlu. Uostalom, najveća imena Partizana i Zvezde, poput Bobeka, Mitića, Džajića, Galića, Moce, Piksija, Mijatovića i mnogih drugih, su temelje uspješnih karijera udarili upravo u "vječitim derbijima".

Igračima koji u subotu istrče na teren stadiona u Humskoj pružiće se jedinstvena prilika da u klubu čije boje brane ostave neizbrisv trag, pečat za sva vremena, onaj koji ne blijedi i što je stariji sve više dobija na značaju.

Mitrović je jedan od njih i spreman je da ugrabi priliku. Ako mu trener Vuk Rašović pruži šansu u subotu, bolju priliku da se proslavi sa samo 18 godina u crno-bijelom dresu od te sigurno neće imati.

Može li Partizan do pobede u duelu sa Zvezdom, bilo je prvo pitanje od nas za mladog napadača.

"Sigurno da može. Verujem da ćemo da osvojim tri boda i još jednu titulu", na "prvu loptu", baš onako kako to često čini na terenu, odgovara Mitrović.

Kako ćeš da proslaviš gol ako ga postigneš?

"Nisam razmišljao o tome, to sve zavisi od trenutne inspiracije".

Šta bi poručio odbrani Crvene zvezde?

"Nemam ništa, osim da se vidimo u subotu", smješka se Mitrović, po čijem ponašanju i smirenosti se ne može donijeti sud o važnosti utakmice koja se igra za manje od četiri dana. A, ona će odlučiti šampiona Srbije za sezonu 2012-2013.

Raspoloženje na treninzima fudbalera Partizana deluje znatno bolje u odnosu na ono od prije dve-tri nedelje. Novi šef stručnog štaba uspio je da oživi usnulu ekipu i da u posljednjem trenutku, poslije olako ispuštene velike prednosti (sa "+11" na "+2" u odnosu na Zvezdu), zaustavi nastupajuću doboku komu.

Tim koji je bio klinički mrtav, ponovo pokazuje znake života. Atmosfera se popravila, igrači su nasmijani, spremni na šalu, ali bez pogovora ispunjavaju sve zadatke koje pred njih postavljaju Rašović i njegovi pomoćnici.



Pošto je zamolio ekonoma Branka Vučićevića, popularnog "Gavrana", da mu donose omiljene kopačke, Mitrović se okreće ka nama i nastavlja priču o derbiju.

"Kako se bliži sve više razmišljamo o utakmici. U mojoj karijeri to će svakako biti najveći meč, kao i za većinu igrača iz trenutnog Partizanovog pogona. Malo je onih koji su igrali tako bitan meč".

U protivničkom taboru ga smatraju najvećom pretnjom.

"Vjerovatno zbog pozicije koju igram, jer sam kao napadač najbliži golmanu. Imamo mi još igrača koji mogu da budu vrlo opasni po Bajkovića i da riješe derbi", skromano konstatuje Mitrović.

Navijači Partizana su uvereni da je Mitrović, uprkos godinama i neiskustvu, posljednji igrač iz ove ekipe koji bi mogao da podlegne pritisku. Za devet meseci u prvom timu pokazao je za napadače neophodnu drskost i hrabrost.

"Postoji pritisak i on je normalan pred ovakve utakmice. Ima ga i kada igramo derbi koji ne odlučuje ništa. Međutim, najvažnije je da nema negativnog pritiska. Ulazimo u utakmicu sa dva boda prednosti i dva ishoda nam odgovaraju. Remi nam završava posao, ali mi nećemo kalkulisati već ćemo od prvog minuta ići na pobjedu".

Mitrović će narednih dana morati dobro da prouči svoje portivnike.

"Razmišljam o rivalima koji će me čuvati. Tamo su Spajić, Mikić, Petković... analiziraću ih uz pomoć trenera. Pokušaćemo da uočimo njihove slabosti i da to iskoristimo na terenu. Vjerujem da ćemo da budemo uspješni".

Ako njih uspije da nadigra dolazi do sigurno najveće prepreke u odbrani Crvene zvezde - golmana Bobana Bajkovića.

"Dobar golman, da nije tako ne bi bio u Zvezdi. Vidjećemo ga u subotu", pomalo preteći završava Aleksandar Mitrović.

Za sada u seniorskoj konkurenciji, za razliku od vremena provedenog u mlađim kategorijama Partizana, nema pobjedu protiv Zvezde. Ima postignut gol, ali više se pamte trijumufi.

Uvjeren je da je došlo vrijeme za "prvenac"...

(V. S. - MONDO, foto: FK Partizan, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC