• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Derbi i borba za opstanak

Pored utakmice sezone na stadionu Partizana, u petak i subotu biće odigrano još sedam mečeva 28. kola Jelen Superlige.

  JSL: Derbi i borba za opstanak  Izvor: MONDO

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odrediće tokom subotnjeg "vječitog derbija" ko će biti šampion. Većina preostalih superligaša dočekaće kraj sezone bezbrižno, dok za neke najvažniji dio takmičarske godine tek počinje!

Timovi kojima "gori pod nogama" su Radnički 1923, BSK Borča i Novi Pazar, pa je jasno da su oni najveći kandidati da se sljedeće sezone pridruže Smederevu u Prvoj ligi Srbije.

Nisu potpuno mirni ni u Ivanjici, iako Javor tri kola prije kraja sezone ima šest bodova više od Kragujevčana, bolje plasirane ekipe u zoni ispadanja.

Radnički 1923 igraće u subotu protiv Slobode Point u Užicu. Pod vođstvom Dragoljuba Bekvalca poražen je u prošlom kolu od Partizana i jasno je da će po svaku cijenu željeti pobjedu nad izabranicima Ljubiše Stamenkovića "Piskavca".

Do kraja sezone igraće protiv Vojvodine i Javora.

Ishod te utakmice mogao bi da izuzetno interesuje sve u BSK Borči. "Plavo-bijeli" sa lijeve beogradske obale Dunava poraženi su u svakom od prethodna četiri kola (bez postignutog gola), pa su početkom nedelje sporazumno raskinuli saradnju sa trenerom Nebojšom Miloševićem.

Tim je preuzeo Miodrag "Profa" Radanović i drugi boravak na "Špinjati" počeće duelom sa Donjim Sremom u gostima.

Duel Pećinčana i Borčana biće odigran dan prije ostalih zbog zauzetosti novosadskog "Karađorđa" u subotu, kada na njemu igra i Vojvodina.

BSK ima dva boda više od Radničkog 1923, a poslije duela sa Sremcima igraće sa Jagodinom kod kuće i OFK Beogradom u gostima. Prije tri sezone pod "Profinim" vođstvom uspio je da se u sličnoj situaciji "izvuče". Da li će opet?

U malo boljoj situaciji je Novi Pazar, Nebojše Vučićevića. Momci sa grada na Jošanici imaju tri boda više od Radničkog 1923 i do kraja će igrati sa Javorom, Radom i Hajdukom u Kuli.

Nije potrebno posebno objašnjavati da im je pobjeda u Ivanjici u subotu preko potrebna, koliko god tri boda željeli i u domaćem taboru.

"Moj bivši klub ima iste ambicije i svoje adute, međutim, naša igra u prethodnom kolu na Banjici ulijeva samopouzdanje", rekao je Tanjugu trener Javora Mladen Dodić, aludirajući na prošlonedeljni remi svog tima sa Radom 2:2.

Superligaš iz Ivanjice igraće do kraja sezone i sa oba Radnička.

Ostatak lige nema velikih problema, s obzirom na to da je izvjesno koji timovi će učestvovati u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Rad će gostovati u Kuli, dok će Radnički iz Niša odneti u Novi Sad svoje egzistencijalne probleme.

OFK će kod kuće dočekati prežaljeno Smederevo, a Jagodina, osvajač Kupa, na svom terenu Spartak Zlatibor vodu.

PAROVI 28. KOLA:

U petak

Donji Srem - BSK Borča 17.00

U subotu

Hajduk - Rad 17.00
Javor - Novi Pazar
Vojvodina - Radnički Niš
Sloboda Point - Radnički 1923
OFK Beograd - Smederevo
Jagodina - Spartak Zlatibor voda
Partizan - Crvena zvezda 19.30

TABELA: Partizan 64, Crvena zvezda 62, Vojvodina 55, Jagodina 43, Rad 41, Sloboda Point 39, OFK Beograd 38, Spartak Zlatibor voda 35, Hajduk 32, Donji Srem 31, Radnički Niš 31, Javor 30, Novi Pazar 27, BSK Borča 26, Radnički 1923 24, Smederevo 15.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC