• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milijaš: Možda Stojketu otkrijem mane, sutra!

"Znam Vladimira Stojkovića iz Zemuna, Zvezde i reprezentacije. Znam mu i mane, ali ne bih sada da mu otkrivam, možda mu otkrijem sutra...".

 Milijaš: Možda Stojketu otkrijem mane, sutra! Izvor: MONDO

Kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš "u nogama" ima mnogo velikih utakmica i "vječitih derbija". U njima, postizao je golove, asistirao, radovao se i tugovao.

Derbi je za njega sve, samo ne nepoznanica. Jesenas, konkretno, pogotkom glavom donio je Crvenoj zvezdi pobjedu od 3:2 i prvi put u istoriji derbija kreirao trijumf jednog tima nakon vođstva drugog na poluvremenu.

Predstojeći, 144. po redu, očekivano nazvao najvažnijim mečom sezone.

"Utakmica sezone, najbitnija utakmica za sve igrače u mojoj ekipi. To smo sami zaslužili sa osam uzastopnih pobjeda, zaslužili smo ovakvu utakmicu. Biće teško i poslije toga, ali imamo šansu da preteknemo Partizan i siguran sam da će svaki od mojih saigrača dati sve od sebe da pobijedimo", izjavio je on.

Koliko u Crvenoj zvezdi Sašu Ilića i Aleksandra Mitrovića, toliko su u Partizanu istakli uticaj i značaj Nenada Milijaša na igru svog tima. Smatraju ga "ključnim čovjekom".

"Drago mi je da tako misle o meni, mnogo derbija sam odigrao, davao golove, neke od njih i namjestio, tako da sam vjerovatno zaslužio da tako misle o meni, ali meni to ne znači mnogo. Najvažnije je da Crvena zvezda pobijedi", slegao je ramenima lijevonogi bombarder, čiji bi prekid mogao da napravi štetu crno-bijelima.

Zna to i Vladimir Stojković.

"Znam i ja njega, igrali smo malo zajedno u Zemunu, a poslije toga u Crvenoj zvezdi i reprezentaciji. Znam mu mane, ali ne bih sada da ih otkrivam, možda ću mu otkriti sutra", rekao je sa osmijehom Milijaš.

On je svjestan da jedan trenutak nepažnje pojedinca može da bude presudan, ali podsjeća da uprkos tom nepisanom pravilu i ne mora da bude tako. Kao primjer naveo je prethodni derbi, u kojem je Partizan poveo 2:1 autogolom Milana Jovanovića, ali je Crvena zvezda smogla snage da preokrene duel u svoju korist i zabilježi četvrtu uzastopnu pobjedu nad Partizanom u svim takmičenjima.

"Nikad se ne zna da li će jedna stvar odlučiti derbi. Može da bude tako, ali i ne mora. Pa prošli derbi je bio takav da su svi očekivali da će Partizan biti zatvoren, a mi napasti, da će biti malo golova i da će odlučiti jedan detalj, pa je bilo pet pogodaka. Volio bih da i sutra bude golova i da Zvezda pobijedi".

On tvrdi da se titule nije odricao ni kada je bilo 11 bodova razlike.

"Lično nisam nijednom posustao, zbog titule sam se vratio. Pa i na minus 11 nisam prestao da mislim o tome, ali neću ni poslije ove utakmice pomisliti da je skroz gotovo ukoliko pobijedimo... Ja bih mnogo volio da zbog svih mladih igrača u mom timu, zbog cijele generacije, na kraju budemo prvi, jer nije lako podnijeti to da si igrao u Crvenoj zvezdi i nisi osvojio titulu. Svjesni smo šanse i znamo šta možemo da donesemo Crvenoj zvezdi", rekao je Milijaš.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC