• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FOTO: Aleksu torta... u obliku fena!

Ser Aleks Ferguson održao je u petak, pred posljednju utakmicu u sezoni, svoju posljednju konferenciju za medije u svojstvu menadžera "đavola".

 FOTO: Aleksu torta... u obliku fena! Izvor: MONDO

On će poslije meča, takođe posljednjeg pred odlazak u zasluženu penziju, dati kratku izjavu u miks zoni, ali ovaj događaj uoči puta u Birmingem na definitivni oproštaj sera Aleksa od klupe imao je poseban ton.

Tome su doprinijeli i novinari britanskog tabloida "The Sun", koji su 71-godišnjem Škotu poklonili tortu u obliku fena, sa grbom Mančester Junajteda. Zašto u obliku fena?

Pa Ferguson je tokom skoro 27 godina provedenih na "Old Trafordu" među igračima postao poznat i po tome što im se, kada nisu igrali ili radili dobro, unosio u lice i toliko glasno vikao da su oni to, među sobom, kasnije nazivali tretmanom "fenom".

Prvi je javno o fenu progovorio Mark Hjuz, bivši napadač Junajteda, trenutno selektor Velsa, koji je pod Fergusonom igrao od 1988. do 1995. godine, a po završetku igračke karijere bio menadžer Kvins Park Rendžersa, Fulama, Mančester Sitija i Blekburn Roversa.

"Ferguson bi vam toliko glasno vikao u lice da biste imali utisak da vam je neko prinio fen"
, izjavio je Hjuz kada je bio na dovoljno bezbjednoj udaljenosti od Škota.

Hjuz se mimoišao sa Fergusonom, jer je od 1980. do 1986. godine bio igrač Junajteda, a onda je prešao u Barselonu malo prije nego što je Škot stigao na "Old Traford". Poslije jedne sezone u Barsi, a jedne provedene na pozajmici u Bajernu iz Minhena, Hjuz se 1988. godine vratio u Mančester i tu igrao do 1995. godine, kada je otišao u Čelsi, Sautempton, Everton i Blekburn.

U karijeri postigao je 222 gola na 788 utakmica, a kasnije je vodio bitke sa Fergusonom kao menadžer i uglavnom ih gubio.

(MONDO, foto: Twitter)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC