• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Borcu izmakla Evropa?

"Veziri" osvojili bod u Banjaluci (2:2) i ostali u igri za opstanak, ali i udaljili Borac od međunarodne scene. Remi Olimpika, pobjeda Čelika.

 PREMIJER BiH: Borcu izmakla Evropa? Izvor: MONDO

Borac nije uspio da osvoji sva tri boda u dvoboju sa Travnikom (2:2), pa će u posljednjem kolu morati u Gabeli da pobijedi GOŠK, koji ima šanse za opstanak, a da u direktnom dvoboju Čelika i Olimpika bude remi, kako bi osigurao izlazak u evropska takmičenja.

Jako teško…

Banjalučki tim je u subotu popodne u pretposljednjem kolu Premijer lige BiH žestoko krenuo od prvog minuta na Gradskom stadionu, ali nije uspio da probije bedem gostiju sa Pirote.

Najbliži pogotku, crveno-plavi bili su u šestom minutu kada je Nemanja Bilbija pogodio stativu, a nakon odbijene lopte nije se snašao Srđan Grahovac, pa je šansa otišla u nepovrat.

"Veziri" su se opredijelili za defanzivnu taktiku i težnju da iz eventualnih kontranapada učine nešto više. Upravo iz polukontre su poslije greške odbrane Banjalučana i poveli u 22. minutu. Nedo Turković je ostao sam i plasirao loptu u mrežu Asmira Avdukića - 0:1.

Do odmora je tim Olivera Jandrića imao više loptu u nogama, napadao je ka golu gostiju, ali uglavnom su to bili jalovi ataci osim dalekomentnog udarca Joce Stokića u 43. minutu, koji je odsjeo tik pored stative.

Ipak, u nastavku je proradio Bilbija i pogocima u 47. i 60. minutu preokrenuo rezultat za 2:1. Prvi put mu je asistirao Darko Maletić, a kod drugog pogotka Mladen Zeljković.

Imao je Borac tada sve u svojim nogama, ali uslijedila je 12 minuta kasnije dobra akcija gostiju iz Travnika - Deni Simeunović je ubacio za Adnana Kovačevića, koji je proslijedio do Turkovića, a on rutinski matirao Avdukića za 2:2.

Imao je Borac do kraja još nekoliko dobrih prilika da ostvari trijumf, a najbolje su propustili Nikola Vasiljević u 85. minutu, odnosno Admir Raščić u sudijskoj nadoknadi.

Vasiljević je žestoko je opalio iskosa sa lijeve strane, ali je samo pogodio prečku, da bi u sudijskoj nadoknadi Bilbija prošao po desnoj strani i asistirao za Raščića na pola metra od gola, ali je visoki napadač Borca promašio loptu i pobjedu!

Njihovi direktni konkurenti u borbi za međunarodnu scenu ostvarili su dobre rezultate - Olimpik je osvojio bod u Bijeljini protiv Radnika (0:0), dok je Čelik gubio od Gradine na početku, ali je pogocima Anida Travančića i Alena Mešanovića preokrenuo rezultat u svoju korist.

U borbi za opstanak, GOŠK je uspio da izbori remi protiv Rudara u Prijedoru (1:1) uprkos minusu iz prvog dijela i imaće priliku da ovjeri premijerligaški status protiv Banjalučana.

Novi-stari šampion Željezničar je sa četiri komada Leotaru (4:0) proslavio novu titulu, a čovjek odluke bio je prvi golgeter lige Eldin Adilović sa het-trikom. Sa tri nova pogotka Adilović je prestigao Emira Hadžića iz Sarajeva na listi najboljih strijelaca sa 17 golova. Sarajevo je uspjelo da nadoknadi dva gola minusa u meču sa Zrinjskim u Mostaru (2:2), dok je Slavija uknjižili rutinski trijumf nad drugim mostarskim klubom - Veležom (2:0).

REZULTATI 29. KOLA



Borac - Travnik 2:2 (0:1)
/Bilbija 47, 60 - Turković 22, 72/

Zvijezda - Široki Brijeg 2:1 (1:0)
/Halilović 5, Stančeski 60 - Kordić 90/

Željezničar - Leotar 4:0 (1:0)
/Adilović 9, 57, 74, Bogičević 54/

Slavija - Velež 2:0 (0:0)
/Radovanović 50, Dudić 84/

Radnik - Olimpik 0:0

Zrinjski - Sarajevo 2:2 (2:1)
/Poredski 2, Muminović 22 - Haurdić 41, Todorović 52/

Rudar - GOŠK 1:1 (1:0)
/Mišan 6 - Helvida 80/

Čelik - Gradina 2:1
/Travančić 21, Mešanović 27 - Udovičić 5/

TABELA: Željezničar 66, Sarajevo 57, Olimpik 49, Borac 48, Čelik 48, Slavija 43, Široki Brijeg 42, Zrinjski 38, Leotar 36, Zvijezda 36, Radnik 35, Velež 33, Rudar 33, Travnik 31, GOŠK 30, Gradina 9.

(MONDO, foto: Sportlive)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC