• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Butorović: Novi Sade, pješčani sat curi...

Predsjednik FK Vojvodina apeluje na gradske vlasti da konačno počnu radovi na rekonstrukciji "Karađorđa". Prazne tribine za Zvezdu vid upozorenja?

 Butorović: Novi Sade, pješčani sat curi... Izvor: MONDO

Dok se Srbija grči da dobije datum za početak pregovora o pridruživanju Evropskoj Uniji, FK Vojvodina se grči da dobije datum za početak radova na rekonstrukciji stadiona koji bi joj omogućili da nastupi u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Dugo već čelnici novosadskog kluba apeluju na gradsku vlast Novog Sada da je Vojvodini neophodna pomoć na ovom projektu. U suprotnom, ponovio je u ponedjeljak predsjednik kluba Ratko Butorović, Voša neće igrati Evropu.

Problem je to što stadion "Karađorđe" ne ispunjava evropske standarde, pa ako se ne renovira, međunarodne utakmice na njemu ne mogu da se igraju. Zato je Gradsko vijeće Novog Sada oformilo Radnu grupu za rekonstrukciju stadiona, koja je još 16. aprila bila na terenu i najavila da bi sa radovima trebalo da se što prije počne, jer je predviđeno da radovi ne bi mogli da kraju traće od 75 dana.

Od tada prošlo je više od mjesec dana a dalje od početka nije se otišlo..

"Imamo dobru saradnju sa gradskim strukturama i očekujemo da će, kao što je najavljeno, učiniti sve da se problem riješi. Međutim, pješčani sat curi i ne znamo šta nam je činiti", kaže Butorović, a prenose "Večernje novosti".

Čelnici Vojvodine istakli su da ako rekonstrukcija "Karađorđa" ne počne ove nedjelje, klub ne može na sebe preuzeti bezbjednosne rizike organizacije derbija 30. kola za kraj fudbalskog proljeća sa Crvenom zvezdom. Novosađani najavljuju da će u vidu protesta od nadležnih organa FSS zahtijevati da se ta utakmica igra bez prisustva gledalaca, pišu "Večernje novosti".

Takođe, u formi otvorenog pisma navijačima i gradonačelniku Novog Sada, Milošu Vučeviću, ističe se zahtjev da se omogući odigravanje evropskih utakmica.

"Naravno da želimo da igramo u Evropi, jer smo plasman izborili na terenu", potvrđuje Butorović.

"Međutim, start je već 5. jula, ili, ako budemo drugoplasirani na tabeli, 18. jula, pa je neophodno da do 3. juna odlučimo hoćemo li se uopšte takmičiti. Meni lično, svakako, ne pada na pamet da podvlačim crtu. Vojvodina je klub grada i navijača i cijeli slučaj predočićemo najvišem klupskom tijelu".

Novosađani su, kako Butorović potvrđuje, u trci sa vremenom, pa je neophodno da se što pre izađe na vidjelo sa konačnim stavom.

"Mnogo smo uložili i želimo da na sportskom polju predstavimo Novi Sad i Srbiju u Evropi. Međunarodne utakmice, stav je svih, nećemo da igramo na nekom drugom stadionu. Ako se prijavimo za takmičenje, pa u posljednji čas odustanemo, kazne su drastične i podrazumijevaju trogodišnje odsustvo sa međunarodne scene. Ako do 3. juna obavijestimo UEFA, koja je rigorozna, da smo odustali, riješićemo problem. Dakle, racionalnije je odustati na vrijeme, nego počinjati", ističe Butorović.

On se dotakao i aktuelnog trenera Nebojše Vignjevića, koji je u "čaršiji" uveliko smijenjen.

"Ma, ne želim da pričam na tu temu. Šampionat još traje i naravno da ekipu vodi Vignjević. Ako i kada se bude desila smjena trenera, svi će biti blagovremeno obaviješteni", kaže Butorović.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC