• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Sedam trenera za pet godina

Čak sedam trenera sjedilo je na klupi banjalučkog kluba u posljednjih pet sezona.

 BORAC: Sedam trenera za pet godina  Izvor: MONDO

Za razliku od aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine sarajevskog Željezničara, koji već dugo godina predvodi šef struke Amar Osim, u Velikanu iz Platonove treneri veoma brzo postaju "bivši".

Mnogo trenera smijenjeno je posljednjih sezona u Borcu, a najsvježiji slučaj Slobodana Starčevića je sedmi po redu u pet godina.

Podsjetimo, Milomir Odović je s crveno-plavima postao šampion Republike Srpske 2007/08 i vratio ih u Premijer ligu BiH, ali je dobio otkaz poslije samo šest kola. Nakon poraza u Širokom Brijegu (1:4), tadašnja uprava kluba sa Gradskog stadiona mu se "zahvalila" na saradnji i imenovala Vladu Jagodića, koji je sezonu okončao na petoj poziciji.



Tokom ljetnje pauze, na kormilo je umjesto Jagodića uskočio Velimir Baja Stojnić, koji je ekipu vodio u jesenjem dijelu prvenstva 2009/10, da bi na proljeće na užarenu klupu sjeo Zoran Džimi Marić.

Novosađanin je sa Borcem osvojio Kup BiH i treće mjesto u Premijer ligi BiH, ali je tim poklekao u drugom pretkolu Lige Evrope od švajcarske Lozane. Marić je tada spasio posao, ali samo do prvog kola jeseni i poraza od Širokog Brijega (2:3).

Ponovo je rukovodstvo Borca vratilo Vladu Jagodića, koji je te sezone osvojio jedinu titulu šampiona, ali je uprkos velikom uspjehu tokom ljeta dobio "zahvalnicu". Na njegovo mjesto doveden je iz Zagreba Zvezdan Cvetković.

Ni Zagrepčanin se nije dugo zadržao tokom sezone 20011/12, tačnije vodio je tim devet kola. Poraz od Zvijezde iz Gradačca (0:2) značio je otkaz, da bi crveno-plave opet kao spasilac preuzeo Baja Stojnić.



On je smijenjen nakon 17. kola i poraza od Leotara (0:3), pa je uprava angažovala Slavišu Božičića.

Srpski trener je uspio da izbori treću poziciju i plasman na međunarodnu scenu, ali je otpušten poslije eliminacije u drugom pretkolu Lige Evrope od nikšićkog Čelika.

Tim je tada preuzeo Bobo Starčević i vodio je do odlaska na usavršavanje u njemački Frajburg, a otkaz je dobio jer je "stavio lični ispred interesa kluba", kako je saopštio direktor Momčilo Savičić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC