• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nejmar: Ljudi, izabrao sam Barselonu

Saga, koja je trajala od njegove 18. godine, završena je u noći između subote i nedelje. Brazilska senzacija Nejmar odlučio se za Barselonu.

 Nejmar: Ljudi, izabrao sam Barselonu  Izvor: MONDO

Nejmar je, sada već zvanično, prvo pojačanje Barselone pred sezonu 2013/14.

I igrač i Santos i Barsa u noći između subote i nedelje potvrdili su da su svi detalji transfera dogovoreni i da će nevjerovatni napadač nositi plavo-crveni dres narednih pet sezona, a to je Barsu koštalo ko zna koliko.

Procjene idu od 28, do 50 miliona evra i to je ono što se ne zna tačno, a zna se da je Santos dobio i dvije ugovorene prijateljske utakmice od kojih će inkasirati prihode.

Barselona je, takođe, tražila i dobila da ima pravo preče kupovine za još trojicu igrača Santosa, budućih zvijezda.

"Ljudi, ovde sam sa porodicom i prijateljima i oni mi pomažu da vam napišem par stvari. Ne mogu da držim ovo za sebe do ponedeljka. Moja porodica i prijatelji već znaju moju odluku. U ponedeljak ću potpisati za Barselonu. Zbog ovoga sam u isto vrijeme i tužan i srećan. Neka me Bog blagoslovi zbog mog izbora. Zauvijek ću ostati navijač Santosa", napisao je Nejmar na svom Instagram profilu i izazvao pravi haos u Brazilu i Španiji.

Barsa je već najavila da će odmah po Nejmarovom predstavljanju otvoriti zvanični Twitter i Facebook profil na portugalskom jeziku, što do sada nije bio slučaj.

Nejmar će večeras, po našem vremenu, posljednji put nositi dres Santosa i to na otvaranju prvenstva, protiv velikog rivala Flamenga.

"Budite sigurni da sam spreman da odigram utakmicu, da još jednom u životu nosim taj dres i igram pred tom publikom. Želim da se zahvalim navijačima Santosa na nevjerovatnih devet godina. Moja osjećanja prema klubu i navijačima se nikada neće promijeniti. To je vječno", rekao je Nejmar, koji je u Santosu od 12. godine.

Uoči oproštaja u duelu sa Flamengom, Nejmar ima 156 golova, 77 asistencija, 71 žuti i pet crvenih kartona na 256 utakmica za Santos, klub u kojem je nastupao čuveni Pele. Nejmar je u bijelom dresu osvojio tri šampionata Paulista (2010, 2011, 2012), jedan Kup Brazila (2010), jedan Kopa Libertadores, južnoameričku Ligu šampiona (2011) i jedan Rekupa Sudamerikana (2012), nešto poput Superkupa UEFA.

Za reprezentaciju Brazila već je odigrao 32 utakmice i postigao 20 golova, a koliko je popularan u Brazilu govori podatak da je uveliko na listi deset najplaćenijih igrača na svijetu, kada su prihodi van fudbala u pitanju. Magazin "France Football" svrstao ga je na sedmo mjesto u 2012. godini, sa zaradom od skoro 14 miliona evra.





Maneken je "Nike" kompanije, reklamira "Panasonic", "Volkswagen", "Red Bull", itd.

Magazin "SportsPro" napravio je analizu prema kojoj je Nejmar trenutno najveći marketinški potencijal u svijetu fudbala, ispred Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

Sad ostaje samo da se vidi hoće li mu Tijago Alkantara ustupiti broj "11", jer je taj broj važan faktor u Nejmarovom "advertajzing" planu. On je uveliko dio njegovog amblema gdje broj "11" simbolizuje slovo "N", uz još dva slova "J" i "R", koja simbolizuju nastavak njegovog imena "JunioR", tj. Žunior.

Da sve bude spektakl, pobrinula se jedna brazilska televizija koja je platila da Nejmar nosi kameru na glavi tokom posljednjeg treninga za Santos. Ko zna, možda s njom izađe i na teren protiv Flamenga.

Iako ima samo 21 godinu (5. februar 1991), Nejmar već ima sina Davi Luku, koji je rođen u avgustu 2011. godine.

(N. J. - MONDO, foto: Twitter/BarcaStuff, printscreen Instagram)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC