• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina djeca "bačena lavovima" (VIDEO)

Golovima Oumarua sa kreča, Alivodića i Trajkovića, Vojvodina je surovo kaznila ideju Crvene zvezde da se okuša sa omladincima.

 Zvezdina djeca "bačena lavovima" (VIDEO) Izvor: MONDO

Hrabrost ili ludost, procijenite sami:

U posljednjoj utakmici sezone (a nekima ne samo sezone): Vojvodina - Crvena zvezda 3:0 (1:0).

POGLEDAJTE GOLOVE!

Od 136. okršaja novosadskih i beogradskih crveno-bijelih ovog puta ostao je samo privid derbija, u kojem je trener gostiju Rikardo Sa Pintu hazarderskim potezom pokušao da predstavi mladost koju ima u svom pogonu, ali se to ispostavilo u noćnu moru 11 izabranih (čitaj: žigosanih), koji su 90 i kusur minuta proveli u dubokoj defanzivi i na kraju još dobro prošli.

Bez trunke sentimentalnosti prema "rezervnom" sastavu Zvezde, Vojvodina je na teren poslala najjači sastav (ali takođe mlad), koji je deklasirao nedoraslog rivala (20:3 u šutevima ka golu). Lakše nego ikada ranije, Vojvodina je zabilježila četvrtu uzastopnu pobjedu nad Crvenom zvezdom u posljednje dvije sezone, uz gol razliku 10:1.

Ove sezone je ukupno 6:0 za Vošu, jer je i na "Marakani" bilo 0:3.

Za razliku od te utakmice, ova nije imala nikakav rezultatski značaj, jer se od ranije znalo da će Zvezda biti druga, a Vojvodina treća i da će oba tima igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Razočaran nastupom standardnih prvotimaca u utakmici sa Slobodom (1:2), u srijedu, kada je Zvezda doživjela drugi uzastopni poraz u četiri dana, poslije bolnog gubitka titule u direktnom duelu sa Partizanom prošlog vikenda, Sa Pintu je raspustio 15 igrača prvog tima i u četvrtak na treningu okupio "vrtić", koji je tri dana kasnije "bačen lavovima".

Ovaj potez predstavljen je prvobitno kao potreba da se Zvezdina mladost stavi na ispit kada je prvenstvo već bilo riješeno, iako postoje nagovještaji da je po srijedi neki vid "komunikacije" između trenera Sa Pintua i sportskog direktora Zorana Stojadinovića sa dijelom Uprave kluba koja nije zadovoljna njihovim radom.

Da li će se treći uzastopni poraz Portugalca, poslije obećavajućih osam pobjeda do derbija, vratiti kao "bumerang" Sa Pintuu biće poznato u ponedjeljak kada će Upravni odbor raspravljati o njegovom i radu Zorana Stojadinovića.

S druge strane, moguće je da je ovo bio i oproštaj Vignjevića, jer je 3:0 vjerovatno malo da se nadoknadi greh u vidu poraza u finalu Kupa Srbije od Jagodine.

Do daljeg, skor između Vojvodine i Crvene zvezde biće 28-31-77.

Od prvog minuta pred oko 8.000 bučnih navijača oba tima, ispostavilo se, bilo je samo pitanje s koliko će golova u svojoj mreži debitant Miloš Vesić napustiti teren. Pet puta tresla mu se mreža, a očajna sudijska trojka na čelu sa Nenadom Đokićem poništila je dva gola Vojvodini.

Jednom možda opravdano, drugi put sigurno ne.

Griješio je Đokić i na račun drugog kluba, kada je previdio simuliranje Abubakara Oumarua i dosudio penal za Vojvodinu u 42. minutu, kada je Vesić neopravdano načet. Gledajući igru, nije to bilo nezasluženo vođstvo novosadskog kluba, ali nije bilo ni povoda da se dosudi penal.

Strijelci su bili:

Abubakar Oumaru u 43. minutu, poslije sumnjivog penala koji je nad njim napravio Miloš Vesić. Sudija Đokić nasjeo je na pad Kamerunca, jer je Vesić prvi stigao do lopte.

Drugi gol nije bio nimalo sporan, naprotiv! Enver Alivodić majstorski je varkom "bacio" dvojicu na zemlju čuvara i onda lijevom nogom pogodio raklje gola Vesića. Lopta se od prečke zakoprcala u mreži.

Treći pogodak postigao je Branislav Trajković u 73. minutu, poslije kornera sa lijeve strane. Dok su pojedini igrači u crveno-bijelom tražili penal poslije igranja rukom kapitena Zvezde Srđana Mijailovića, lopta se odbila tako da ju je Trajković iz okreta, bez gledanja, poslao u mrežu nespremnog Vesića - 3:0!

Trener Zvezde Rikardo Sa Pintu na gol je stavio Miloša Vesića, ispred njega u odbrani igrali su Nemanja Jakšić i Darko Lazić, u startnu postavu vratio se Nikola Maksimović, a u veznom redu kao kapiten Srđan Mijailović. Uz njega igrao je Marko Grujić.

U ofanzivi su igrači koji su rijetko dobijali šansu ovog proljeća i nikad skupa: Vukan Savićević, Natanijel Asamoa, Ognjen Ožegović i Ognjen Mudrinski.

Na klupi su bili Nikola Karaklajić, Stefan Čikić, Miloš Stojanović, Uroš Grčić, Miloš Brajović, Mihajlo Ristić i Nikola Stojković i trojica su dobila priliku da upišu prvi nastup za seniorski tim.

Šteta što ga nijedan od njih neće po lijepom pamtiti.

S druge strane, Nebojša Vignjević, izveo je postavu koja je odigrala sve važne utakmice ovog proljeća, a stvari u Novom Sadu tako stoje da to podrazumijeva takođe nekoliko poletaraca, poput Nemanje Radoje, Mijata Gaćinovića i Marka Poletanovića.

VOJVODINA: Supić - Vulićević, Đurić, Trajković, Pavlović - Kosović (od 86. Vranješ), Radoja, Gaćinović (od 74. Katai), Alivodić, Poletanović (od 86. Mitošević) - Oumaru.

CRVENA ZVEZDA: Vesić - Jakšić (od 73. Karaklajić), Maksimović, Lazić, Vešović - Mijailović, Grujić (od 62. Stojković), Savićević - Asamoa (od 56. Brajović), Ožegović - Mudrinski.

Pročitajte ostale izvještaje sa utakmica 30. kola Jelen Superlige, strijelce, rezultate i konačnu tabelu.

IZ MINUTA U MINUT:

1 - Utakmicu sudi Nenad Đokić, dok se četvrti sudija Milan Karadžić oprašta od profesionalnog bavljenja ovim poslom.

6 - Velika šansa za Vojvodinu i mnogo sreće za Crvenu zvezdu. Vulićević i Alivodić probili su prinudnog lijevog beka Vešovića, Alivodić je poslao loptu na peterac, a tamo Maksimović uspio da zakači loptu taman toliko da do nje ne stigne Oumaru, koji je bio sam pred golom.

7 - Nova šansa za Vojvodinu! Udarac Oumarua iskosa sa lijeve strane, tačnije "drop kik", koji je uz malo problema zaustavio debitant na golu Zvezde Vesić.

10 - Šut Alivodića pored gola, a potom i pokušaj Gaćinovića, iz neposredne blizine, koji je Vesić iz dva puta uspio da smiri loptu.

13 - Gol za Vojvodinu, ali poništen! Trajković je naletio na centaršut i zakačio loptu glavom, pogodio mrežu istrčalog Vesića, ali je Đokić procijenio da je štoper Vojvodine u tom trenutku napravio faul nad golmanom Crvene zvezde.

Vojvodina je daleko opasnija, konkretnija, što je i očekivano. Ovaj sastav Crvene zvezde upoznao se tek u četvrtak ujutru, odradio treninge u petak i subotu i sada je na velikim iskušenjima.

20 - Vesić na mukama. Vojvodina napada, Alivodić je posebno opasan, ali u dva, tri naleta nije bilo konkretnog šuta ka golu Zvezde, samo "muvanja" po šesnaestercu.

Crvena zvezda ne dolazi do daha...

29 - Poslije nekoliko minuta igre na sredini terena, nova šansa za Vošu. Na odbitak poslije udarca Poletanovića, natrčao je Alivodić i tukao jako sa sedam, osam metara, Vesić je za sjajno odbranio šut, ali je sudijska trojka signalizirala ofsajd, kojeg - pokazao je usporeni snimak - nije bilo.

32 - Prva intervencija Supića! Mudrinski je probao iz mjesta, sa 22, 23 metara od gola, bio je to jak i precizan šut ali je Supić uspio da izbaci loptu u korner, odakle nije poslije bilo opasnosti po njegov gol.

35 - Lakat Oumarua u lice mladog Lazića, koji je poslije duela na sredini terena ostao da leži i ukazuje mu se pomoć. Sudija nije dosudio faul za Crvenu zvezdu, pa ni opomenuo Kamerunca koji je dobro prošao u ovoj situaciji.

39 - Negdje od 25. minuta igra se vrlo nepovezano, početna inicijativa Vojvodine je nestala, Crvena zvezda prebacila je težište igre na polovinu terena, ali nijedan tim ne uspijeva da poveže bilo šta što bi ličilo na akciju vrijednu pomena. Zanimljivije je na tribinama dobrih 15 minuta...

41 - Penal za Vojvodinu! I žuti karton za Vesića! Fudbaleri Zvezde su kivni na Đokića, čini se s pravom. Vesić je stigao do lopte prvi, Abubakar vješto pao i možda sam zaslužio žuti karton, ali...

...poklon je iskoristio i udarcem u donji desni ugao Vesića, koji je pročitao šut, donio vođstvo od 1:0! Kameruncu je to 11. prvenstveni gol.

46 - Poluvrijeme! S obzirom na sve okolnosti, očekivan rezultat, ali je pitanje da li je trebalo da piše 1:0 na semaforu. Prema prikazanoj igri Voša je zaslužila da vodi i više od 1:0 protiv zaista nemoćnog sastava Crvene zvezde, koji ne uspijeva da uzvrati protivniku istom mjerom.

DRUGO POLUVRIJEME:

49 - Vulićević je tukao iskosa sa desne strane, iz "mrtvog" ugla, ali je ta lopta išla u gol. Vesić, kojem je nešto prije toga ukazivana pomoć zbog sudara sa jednim fudbalerom Vojvodine, uspio je da udarac Vulićevića nekako izbije u korner.

Drugo poluvrijeme - za sada - ista priča: napada Voša.

54 - Oštar udarac Mijailovića iz velike udaljenosti i intervencija Supića. Drugi šut ka golu Voše beogradskog tima, oba su bila sa udaljenosti veće od 22, 23 metra.

56 - Očekivano - 2:0! I to kakav gol Alivodića... Desni "spoljni" Vojvodine varkom je izbacio čuvare i onda poslao loptu pod prečku. Lijep gol za kraj prvenstva.

Odmah poslije toga Sa Pintu izvukao je iz igre nevidljivog Asamou, a ubacio novog omladinca (logično, jer su samo omladinci na klupi). Ušao je Brajović. Dva minuta kasnije izašao je Grujić, a ušao i peti debitant Stojković.

65 - Vesić spašava Zvezdu opet! Alivodić je xy. put probio po desnoj strani, kroz noge mladog Brajovića poslao loptu na peterac, gdje je Abubkar okrenut leđima golu primio loptu, pustio da Maksimović padne na zadnjicu i onda iz okreta šutirao, ali je Vesić nogama spriječio 3:0.

Jedna stvar ne mijenja se od početka utakmice - Vojvodina napada.

Promijenila se i atmosfera. Nagore. Jer je počela masovna tuča na Istoku, među navijačima Crvene zvezde. Policija se sprema da uleti na tribinu.

72 - Vojvodina vodi 3:0, ukupno 6:0 ako se računa i jesenji duel. Sudija Đokić nije dosudio penal poslije igranja Mijailovića rukom u svom šesnaestercu, ali je Vesić svakako bio savladan. Štoper Trajković tukao je u stilu centarfora, iz prve, iz okreta i kaznio indolentnost Zvezdinog golmana, koji je očekivao sve, ali ne šut - 3:0!

Sa Pintu vrši i treću izmjenu. Karaklajić umjesto Jakšića. Šesti debitant u timu Zvezde.

75 - Trebalo je da bude 4:0! Drugi poništen gol Vojvodine na utakmici. Ako je u prvom poluvremenu bilo povoda za to zbog kontakta Trajkovića i Vesića, ovog puta je novosadski tim oštećen. Dosuđen je ofsajd prije šuta glavom Pavlovića, koji je trebalo da bude strijelac, jer nije bio u nedozvoljenoj situaciji.

Zvezdi prijeti rezultatska katastrofa, ali je "žigosan" tim nekako izdržao do trećeg minuta nadoknade.

KRAJ - I utakmice i sezone, ali i boravka pojedinih aktera meča u ova dva kluba.

VOJVODINA: Supić - Vulićević, Đurić, Trajković, Pavlović - Kosović, Radoja, Gaćinović, Alivodić, Poletanović - Oumaru.

CRVENA ZVEZDA: Vesić - Jakšić, Maksimović, Lazić, Vešović - Mijailović, Grujić, Savićević - Asamoa, Ožegović - Mudrinski.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dobar,jak,duhovit,smesan,brz...

E ja ne znam al sto je dobro,dobro je.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC