• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Borac u Evropi!!!

Banjalučani iskoristili igrača više u Gabeli (0:2) i golovima Grahovca i Raščića ovjerili Evropu, na kojoj moraju da zahvale i Čeliku! Ispao GOŠK.

 PREMIJER BiH: Borac u Evropi!!! Izvor: MONDO

Borac ide u Evropu (ako dobije licencu), a GOŠK ispada!

Čelik je svoj dio posla pošteno odradio pogocima Alena Dedića u 44. i Jasmina Mešanovića u 72. minutu meča sa Olimpikom (0:2), što nisu propustili da iskoriste fudbaleri Borca u dvoboju sa GOŠK-om slavivši identičnim rezultatom.

Srđan Grahovac u 65. minutu i Admir Raščić u 84. minutu po četvrti put uzastopno odveli su crveno-plave na međunarodnu scenu, a GOŠK u niži rang.

Posao im je dodatno olakšao kapiten Gabeljana Armin Helvida, koji je u 21. minutu zaradio crveni karton, pa je ekipa privremenog trenera Branislava Krunića imala igrača više više od 70 minuta.

Ali krenimo redom...

Borac je u prvih 20 minuta propustio dvije odlične šanse, ali je Helvida udaranjem Raščića zaradio isključenje kod arbitra Ilije Živkovića, pa je tada bilo jasno da će Borac iako oslabljen neigranjem čak petorice standardnih prvotimaca biti u velikoj prednosti.

Međutim, minut prije kraja prvog dijela, sjajnu priliku za GOŠK imao je Sabahudin Jusufbašić, ali je njegov udarac odbranio reprezentativni golman Bosne i Hercegovine Asmir Avdukić.

Na startu drugog poluvremena, Vladan Grujić je imao šansu da dovede Borac do prednosti, ali je njegov udarac odbranio golman Gabeljana.

Ipak, u 65. minutu, Vedran Kantar je sjajno uposlio Grahovca, koji je pospremio loptu u mrežu za 0:1 i tada je bilo jasno da će GOŠK od naredne sezone nastupati u Ligi Federacije BiH. Dileme oko pobjednika i puta u Evropu, pod uslovom da Borac dobije licencu, razriješio je Raščić šest minuta prije kraja.

Pojedinačno gledano, posljednje kolo obilježio je napadač Sarajeva Emir Hadžić, koji je postigao svih pet golova za bordo tim protiv bijeljinskog Radnika (5:0) osiguravši titulu prvog strijelca lige.

Novi-stari šampion Željezničar izgubio je u Širokom Brijegu rezultatom 4:1, a pogotke za domaće postigli su Jure Ivanković, Ante Serdarušić i Krešimir Kordić iz penala. Sa kreča su u 39. minutu počasni pogodak postigao Eldin Adilović.

Travnik je savladao Zvijezdu (2:1) i obezbijedio opstanak, a miroljubivo je bilo u mostarskom derbiju između Veleža i Zrinjskog (1:1). Međutim, nije bilo mira na mostarskim ulicama...

U blizini hotela "Era", neposredno prije početka utakmice, dogodio se sukob navijača i policije.



Prema još nezvaničnim informacijama, koje prenose sarajevski mediji, dio navijača Zrinjskog nije mogao ući na stadion, pa su revoltirani napali policiju, a ona uzvratila suzavcem. Navijači su bacali kamenje i boce, a zasad nema informacija o broju povrijeđenih ili uhapšenih navijača.

Pričinjena je manja šteta na automobilima.

Da rezimiramo, Željezničar će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a Sarajevo, Široki Brijeg i Borac će igrati u pretkolima Lige Evrope.

REZULTATI 30. KOLA

GOŠK - FK Borac 0:2 (0:0)
/Grahovac 65, Raščić 84/

Travnik - Zvijezda 2:1 (2:0)
/Kovačević 17, Turković 29 - Džafić 60/

Široki Brijeg - Željezničar 4:1 (2:1)
/Ivanković 18, Serdarušić 22, Kordić 54 pen, 69 - Adilović 39 pen/

Leotar - FK Slavija 2:0 (1:0)
/Milović 27, Grubješić 62/

Velež - Zrinjski 1:1 (0:0)
/Majkić 46 - Bekić 75/

Sarajevo - Radnik 5:0 (4:0)
/Hadžić 9, 12, 24, 41, 92/

Olimpik - Čelik 0:2 (0:1)
/Dedić 44, Mešanović 72/

Gradina - Rudar 0:2 (0:0)
/Radulović 52, Vuković 76/

KONAČNA TABELA: Željezničar 66, Sarajevo 60, Borac 51, Čelik 51, Olimpik 49,  Široki Brijeg 45, Slavija 43, Zrinjski 39, Leotar 39, Zvijezda 36, Rudar 36, Radnik 35, Travnik 34, Velež 34,  GOŠK 30, Gradina 9.

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dzejla

Utakmica je super prezadovoljna sam!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC