• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić: Skidam kapu mojim igračima

Poslije šampiona Željezničara, fudbaleri Čelika su ovog proljeća osvojili najviše bodova u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Uzalud!

 Jagodić: Skidam kapu mojim igračima  Izvor: MONDO

Zeničani neće u Evropu iako su slavili protiv Olimpika na "Otoci" (0:2) u posljednjem 30. kolu, pošto je Borac savladao GOŠK u Gabeli (0:2) i osigurao plasman na međunarodnu scenu zbog boljeg međusobnom skora sa Čelikom.

"Iskoristio bih priliku da se zahvalim domaćinu na, zaista, fer i korentnoj igri. Iako su imali pritisak da moraju do pobjede, odigrali su pošetno. Što se tiče mog tima, igračima skidam kapu do poda, jer smo zaista ovu utakmicu, ali i čitavu polusezonu odigrali sjajno i uz Željezničar osvojili najviše bodova", rekao je trener Čelika Vlado Jagodić.

Prema njegovim riječima, niko nije pratio ishod utakmice u Gabeli.

"Odigrali smo najbolje što znamo, treba istaći i priznati da smo i na ovome susretu u pojedinim momentima imali sreće. Tu prije svega mislim na indirektan udarac koji je imao Olimpik, a koji nisu uspjeli iskoristiti".

Jagodiću je naravno žao što nisu uspjeli da stignu do Evrope.

"Ali, ovo što se dešava sa Čelikom u zadnje vrijeme u Zenici, dobar je podstrek da se nastavi sa daljim radom. Zahvaljujem se ‘Robijašima’ i svim ljudima iz Zenice koji su došli u Sarajevo i još jednom pokazali da Zenica živi za Čelik", dodao je nekadašnji trener Borca.

Njegov kolega sa klupe "vukova" Nedim Jusufbegović nije bio pretjerano razočaran igrom svoje ekipe.

"Zasluženo smo izgubili ovu utakmicu. Igrači Čelika su iskoristili sve naše slabosti, a pri tome su pokazali svoj kvalitet. Moram da naglasim da je atmosfera bila sjajna i zaista bih se zahvalio svima koji su danas iz Zenice stigli na današnju utakmicu",
kazao je Jusufbegović.

Strateg Olimpika dodao je da nema šta da zamjeri svojim izabranicima.

"Jednostavno nismo uspjeli da pobijedimo u ovom meču. Šta je uzrok tome, i da li to bilo zbog pristiska, to moramo istražiti u narednom periodu, ako želimo nastaviti ovim putem", prenio je sarajevski "SC Sport".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC