• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laciju Kup i Evropa, Romi - ništa!

Lacio u finalnoj utakmici pobijedio gradskog rivala Romu - 1:0 (0:0). Strijelac Senad Lulić u 71. minutu.

 Laciju Kup i Evropa, Romi - ništa! Izvor: MONDO

Lacio i Roma na Olimpiku su odigrali finale koje nije bilo po ukusu neutralnih posmatrača i sigurno će u rekordnom roku pasti u zaborav.

Što se tiče navijača "nebeskoplavih", njima će nedjeljni meč ostati u fenomenalnom sjećanju, jer su stigli do trofeja šesti put iz sedam nastupa u finalima!

Kup je prethodno išao u vitrine Lacija 1958, 1998, 2000, 2004. i 2009, a bolja je u finalu bila samo Fiorentina 1961. godine.

Roma je propustila priliku da prva prišije na dres srebrnu zvezdicu, što je pravo osvajača 10 nacionalnih kupova. "Vučica" je ostala na devet trofeja, koliko ima i Juventus.

Gol odluke pao je poslije prodora Antonija Kandreve po desnoj strani, u periodu kada su se smjenjivala uzbuđenja pred dvojicom golmana. Bogdan Lobont samo je skrenuo loptu vrhovima prstiju, tačno tako da prevari svog defanzivca Markosa, dok je Lulić na vrijeme "prikočio" i iz neposredne blizine pogodio nebranjenu mrežu - 1:0!

Roma je već u sljedećem minutu pogodila prečku, pošto je Marketi nespretno reagovao na šut Frančeska Totija iz slobodnog udarca.

"Princ Rima" je udarcima iz daljine bio najveća prijetnja golu Lacija, a treneru Andreacoliju osvetila se odluka da Osvalda ostavi na klupi i da mu šansu tek kada je trebalo vaditi "kestenje iz vatre".

Lacio je preko Lulića i Klosea imao još dvije-tri odlične šanse, a na drugoj strani je Destro u 45. minutu tukao glavom preko prečke sa peterca.

Pobjednik Kupa direktno se plasirao u grupnu fazu Lige Evrope, za razliku od gradskog rivala, koji je završio prvenstvo na šestoj poziciji.

U drugo po značaju kontinentalno takmičenje probaće kroz plej-of rundu u avgustu da uđu Fiorentina i Udineze.

(MONDO, foto: Beta/AP/Riccardo De Luca)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC