• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Privedeno 30 huligana u Mostaru

Brza i snažna akcija mostarske policije spriječila navijače Zrinjskog da naprave nerede pred početak meča Premijer lige BiH protiv Veleža.

 Privedeno 30 huligana u Mostaru Izvor: MONDO

Prema posljednjim informacijama iz Policijske uprave Mostar, privedeno je 30-ak izgrednika protiv kojih će biti podnesene prijave, a prijeti im i novčana kazna u iznosu do 1.000 KM.

Navijači Zrinjskog su, prije utakmice posljednjeg kola Premijer lige BiH, u mostarskom naselju Rudnik napustili autobuse i sastali se sa grupom huligana kojima je zabranjen pristup gradskom derbiju, prenijela je agencija Anadolija.

Prema informacijama mostarske policije, grupa navijača kojima je zabranjen pristup derbiju pozvala je ostale navijače da napuste autobuse i da zajedno pješice krenu na utakmicu.

"Pokušali su prvo preći preko mosta u Sjevernom Logoru, a kad tu nisu uspjeli, krenuli su na istočnu stranu grada preko Carinskog mosta, gdje ih je već čekala policija koja ih je spriječila u tome. Zbog toga su pokušali izazvati veće nerede i iskaliti bijes na policiji. Razbijena je šoferšajbna i oštećeno policijsko vozilo. Međutim, u nekoliko minuta policija je suzavcem rastjerala huligane te ih počela hapsiti i privoditi“, rekao je načelnik Policijske uprave Mostar Draženko Miletić za Anadoliju.

On je napomenuo kako se nije radilo o "velikom incidentu", ali je "policija reagovala brzo i u nekoliko minuta spriječila huligane iz navijačke grupe Zrinjskog da ostavare svoj naum“.

Prema riječima načelnika Miletića, osim pomenutog nije bilo drugih incidenata, a utakmica gradskog derbija između Veleža i Zrinjskog u Vrapčićima je prošla bez problema rezultatom 1:1.

U Mostaru je nakon utakmice situacija potpuno mirna, uz punu pažnju policijskih ekipa koji su cijeli dan na terenu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC