• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan sa evro-licencom, ostali čekaju!

Crno-bijeli dobili od drugostepenog organa Komisije za žalbe FSS licencu za nastup u takmičenjima na evropskoj sceni. Ostali na čekanju.

  Partizan sa evro-licencom, ostali čekaju!  Izvor: MONDO

Partizan je siguran učesnik evro-kupova ovog ljeta, dok će se tokom nedelje nastaviti obrada predmeta Crvene zvezde, Vojvodine i Jagodine. Posljednji rok za prijavu klubova iz Srbije za takmičenje u Evropi u sezoni 2013-2014 je 31. maj.

Šampion Srbije je u potpunosti dostavio dokaze o ispunjenosti svih kriterijuma u sistemu licenciranja, pa je Komisija za žalbe u ponedjeljak jednoglasno odlučila da se licenca za takmičenje na evropskoj sceni izda Partizanu.

Po pitanju žalbi preostala četiri kluba - Crvene zvezde, Vojvodine, Jagodina i Slobode Point, članovi Komisije za žalbe u postupku licenciranja saopštili su da nastavljaju sa radom tokom nedelje. Po dobijanju dokaza od ta četiri kluba i izvršenim potrebnim proverama, članovi Komisije će donositi odluke i o njima pravovremeno obavještavati kompletnu javnost.

Sastanku Komisije za žalbe u postupku licenciranja klubova za učešće u evropskim takmičenjima predsjedavao je Božidar Cerović, predsjednik Komisije FSS i redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Riječ je o drugostepenom organu koji donosi konačne odluke na osnovu prispjelih žalbi na odluke prvostepenog organa.

Žalbe su uputili Partizan (zbog neispunjenih finansijskih kriterijuma), Crvena zvezda (zbog neispunjenih finansijskih, infrastrukturnih i personalno-administrativnih kriterijuma), Vojvodina (zbog neispunjenih finansijskih i infrastrukturnih kriterijuma), Jagodina (zbog neispunjenih finansijskih i infrastrukturnih kriterijuma) i Sloboda Point (zbog neispunjenih finansijskih, infrastrukturnih i personalno-administrativnih kriterijuma).

Od nastavka sistema licenciranja za učešće u evropskim takmičenjima odustali su, jer nisu ni uložili žalbu, sljedeći klubovi Jelen Superlige: Rad, OFK Beograd, Javor, Radnički 1923 i Spartak Zlatibor voda.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC