• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA zabranila meč Zrinjski-Hrvatska

Evropska kuća fudbala odbila zahtjev za odigravanje prijateljske utakmice između Zrinjskog i reprezentacije Hrvatske zbog "bezbjednosnog rizika”.

 UEFA zabranila meč Zrinjski-Hrvatska Izvor: MONDO

Ništa od spektakla u Mostaru.

Prijateljska utakmica između Zrinjskog i Hrvatske ipak neće biti odigrana 1. juna u Mostaru kako je najavljeno pošto je UEFA odbila zahtjev za autorizaciju ove utakmice, saopšteno je iz mostarskog kluba.

UEFA je odbila zahtjev jer je zabrinuta zbog bezbjednosnog rizika, poslije čega se oglasio i Zrinjski saopštenjem koje prenosimo u cjelosti:

"HŠK Zrinjski Mostar izražava duboko žaljenje, razočaranje i prije svega čuđenje odlukom UEFA-e da odbije službeni zahtjev za autorizacijom utakmice HŠK Zrinjski – Hrvatska, koja je bila dogovorena i najavljena za 1. lipnja 2013. na stadionu HŠK Zrinjskog u Mostaru.
Zašto žaljenje? Zato što je našem klubu uskraćena mogućnost da ugosti službeno četvrtu reprezentaciju svijeta!

Zašto razočaranje? Zato što će ljubitelji sporta ostati uskraćeni za istinski fudbalski spektakl, jer se gostovanje tako ugledne i respektabilne reprezentacije u Mostaru ne može tretirati nikako drugačije nego vrhunskim spektaklom.

Zašto čuđenje? Zato što je obrazloženje UEFA-e, zbog kojeg je odbijen zahtjev za autorizacijom utakmice, krajnje apsurdan i nelogičan. Naime, UEFA je svoju odluku obrazložila “zabrinutošću zbog bezbjednosnog rizika”, a do tog zaključka je došla, kako je obrazloženo, “na temelju svih informacija dobivenih iz nacionalnih Saveza, odnosno Fudbalskog saveza BiH (FSBiH) i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS)”.

HŠK Zrinjski želi podsjetiti da je službeni zahtjev za autorizacijom utakmice na adrese UEFA-e i FIFA-e poslan tek nakon što su istu autorizovali FSBiH i HNS, tako da nam je potpuno nerazumljivo na osnovu kojih informacija je UEFA donijela zaključak o postojanju “bezbjednosnog rizika”, jer je FS BiH takve informacije mogao proslijediti samo na osnovu postojanja službenog akta od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, koji je, valjda ne treba podsjećati, jedini nadležan za procjenu postojanja ili nepostojanja bezbjednosnog rizika.

HŠK Zrinjski također želi podsjetiti da je učinio maksimalan napor u pripremnim radnjama vezanim za organizaciju spomenute utakmice i još jednom želi konstatovati žaljenje i razočaranost zbog očite želje pojedinaca da spriječe odigravanje prijateljske fudbalske utakmice, a koja je prema svemu sudeći trebala biti spektakl kakav Mostar nije vidio.

Naravno, HŠK Zrinjski još jednom želi izraziti veliku zahvalnost selektoru fudbalske reprezentacije Hrvatske Igoru Štimcu, koji je imao veliku želju dovesti zvanično četvrtu reprezentaciju svijeta u Mostar, iako je zbog te ideje naišao na očito protivljenje čelnika vlastitog Saveza, što je također jasno iz obrazloženja UEFA-e", navodi se u saopštenju Zrinjskog.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC