• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Verder odlučio: Dut mijenja Šafa

Klub sa Vezera poslije 14 godina promijenio trenera. Nasljednik Tomasa Šafa je Robin Dut.

 Verder odlučio: Dut mijenja Šafa Izvor: MONDO

I to se dogodilo...

Verder iz Bremena ima novog trenera, a to je 48-godišnji Robin Dut. Zeleno-bijeli ozvaničili su informaciju da su za novog šefa stručnog štaba postavili iskusnog stručnjaka.

Dut je bivši trener Bajera i Frajburga, a posljednjih godinu dana obavljao je funkciju sportskog direktora u Njemačkom fudbalskom savezu. Poslije ponude Verdera dobio je "zeleno svjetlo" da može da se vrati trenerskom pozivu.

Ugovor sa nekadašnjim šampionom Njemačke potpisan je do 2016. godine.

"Srećan sam što se vraćam na trenersku klupu. Verder je veliki klub i ispred mene je interesantan zadatak", rekao je Dut.

Tomas Šaf je prije 38 godina došao je iz Manhajma u Bremen gdje je ostao do 15, maja ove godine. Za Verder je odigrao 281 utakmicu (1978-1995), a trener prvog tima postao je 9. maja 1999. godine.

Još kao igrač počeo je da uči za trenera, pa su mu već 1987. povjerene mlađe kategorije Verdera. Iako je narednih sedam godina bio aktivan na terenu, sa uspjehom je predvodio omladinski pogon. Posljednje dvije godine igračke karijere bio je asistent Otu Rehagelu, kod koga je usavršio trenerski zanat. Šaf je 1995. postavljen za trenera druge ekipe i na toj poziciji proveo je četiri godine.

Poslije odlaska Rehagela u Bajern (1995), uprava Verdera je svake sezone pokušavala sa novim trenerom. Međutim, Holanđanin Ad de Mos, kao i Nijemci Hans-Jirgen Derner, Volfgang Sidka i Feliks Magat nisu uspjeli da ostave veći trag, pa je šansa konačno pružena Šafu. On je ukazanu priliku znao da iskoristi...

Verder je postao jedan od najboljih klubova Njemačke, do prije par godina konstantno je bio u vrhu Bundeslige, a potvrda dobrog rada Šafa bila je "dupla kruna" 2004, kao i još dva osvojena Kupa (1999. i 2009. godine).

U međuvremenu je očigledno došlo do prezasićenja, samim tim i drastičnog pada rezultata. Od ekipe koja je imala najviše ciljeve, Verder je počeo da se bori za opstanak.

(MONDO - foto: Werder.de)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC