• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Biće licence, trener osjeća podršku

Članovi UO FK Crvena zvezda optimisti po pitanju evro-licence. U narednih nekoliko dana biće sve riješeno. Sa Pinto ide u Portugal, ali se vraća.

 ZVEZDA: Biće licence, trener osjeća podršku Izvor: MONDO

Poslije redovne sjednice Upravnog odbora FK Crvena zvezda, koja je trajala od 18 do 22.30, malo ko želio je da odgovara na pitanja novinara.

Gotovo svi čelnici crveno-bijelih upućivali su na šturo, zvanično saopštenje, koje je bilo u pripremi. Tek poneko, imao je kratak komentar prije ulaska u vozilo koje je spremno čekalo na parkingu.

Najkraće rečeno, poslije sastanka koji je trajao četiri i po sata i na koji su neki članovi "borda" kasnili, a neki ga ranije napustili, najvažniji zaključci su:

- Licence za Evropu će biti (o tome kako će se do nje doći nije bilo ni govora), okvirno za "sedam, osam dana";
- O radu sportskog direktora i trenera, koji su podnijeli svoje izvještaje i planove za narednu sezonu, bilo je rasprave, ali ne i smjene;

Na pitanje: "Da li osjeća podršku Uprave?", Rikardo Sa Pintu odgovorio je:

"Da, osjećam da me podržavaju".

Zoran Stojadinović upitan je da li je bilo riječi o njegovoj smjeni, a odgovorio je:

"To pitajte ljude koji su još gore, ali priče o tome ovog puta nije bilo".

Dakle, od indicija da bi tandem mogao da plati gubitkom posla loš završetak sezone (potpredsjednik Slaviša Kokeza prošle nedjelje poručivao je da "Stojadinović, za sada, ostaje" i da će "biti smijenjeni svi koji su radili loše"), nije bilo ništa. Međutim, niko od čelnika Zvezde nije javno rekao da sportski sektor ima podršku.

To je izjavio samo Sa Pintu, koji će u utorak ujutru otputovati u Lisabon da se, kako kaže, vidi sa porodicom.

Koliko čelni ljudi posrnulog giganta nisu bili raspoloženi da iznose bilo kakve detalje sa sastanka, osim na papiru otkucanog saopštenja, govore i riječi potpredsjednika Nebojše Čovića:

"Jeste li dobili saopštenje?", pitao je novinare, zamoljen da prokomentariše četiri i po sata dugu raspravu.

"I? Šta vam u njemu nije jasno?", nadovezao se, prije nego što je ušao u automobil.

Kokeza, koji je na sastanak došao sa sat i po vremena zakašnjenja, pravo sa Aerodroma "Nikola Tesla", gdje je stigao letom iz Londona (boravio na finalu Lige šampiona), ovog puta nije rekao ni toliko.

Neke njegove kolege, poput potpredsjednika Ivice Tončeva, poručile su da će Crvena zvezda igrati Evropu narednog ljeta i da je ta tema bila udarna na večerašnjem sastanku.

Predsjednik Sportskog društva Petar Škundrić u prolazu je naglasio je da je optimista po pitanju licence i da očekuje da se taj problem riješi u narednih sedam-osam dana, sportski direktor Stojadinović složio se da je Zvezda na dobrom putu da dobije licencu, prije nego što se zagrlio i pozdravio sa Sa Pintuom.

Portugalac je bio jedini koji je rekao više od dvije rečenice.

"Razgovor je bio normalan. Pričali smo o svemu što se dešavalo posljednjih nekoliko mjeseci i o pripremama za sljedeću sezonu. Sutra ujutru putujem u Portugaliju da vidim porodicu, a o svemu ćemo detaljnije pričati kada se vratim", rekao je sa Pinto.

Upitan da li osjeća podršku uprave odgovorio je potvrdno.

Potpredsjednik Tončev i član uprave Aleksandar Antić prvi su napustili sjednicu.

"Licenca će biti riješena sto odsto, zar vi sumnjate u to?", rekao Tončev novinarima ispred stadiona još kada je dolazio na sastanak.

Prema neprovjerenim informacijama Tončev i Antić su, uz Kokezu i Miodraga Lemajića, zastupali struju koja nema povjerenje u trenera i sportskog direktora. Ove navodne podjele u klubu demantovane su, a Kokeza ih je objasnio "normalnom pojavom i razmjenom mišljenja, poslije čega se zauzima zajednički i jedinstven stav".

Kokeza je poručio da će poslije "obavljanja analize", oni koji nisu radili dobro biti smijenjeni. Prvi korak ka obavljanju analize učinjen je kada su trener i direktor podnijeli izveštaj, a sada bi time trebalo da se bavi prije sedam dana formirana Sportska komisija, koju čine Kokeza, Antić i Blažo Radosavljević. Sportska komisija je direktno nadređena Stojadinoviću i Sa Pintuu.

SAOPŠTENJE FK CRVENA ZVEZDA POSLIJE SJEDNICE UO:

Upravni odbor Fudbalskog kluba Crvena zvezda održao je u ponedjeljak, 27. maja, dvadesetu sjednicu Upravnog odbora.

Upravni odbor FK Crvena zvezda je usvojio odluku o raskidu dalje saradnje sa dosadašnjim tehničkim partnerom "Legea".

Članovi Upravnog odbora su jednoglasno usvojili prijedlog da novi tehnički partner FK Crvena zvezda, u naredne četiri godine, bude renomirani svjetski proizvođač sportske opreme i nekadašnji partner crveno-bijelih – "Puma".

Centralna tema Upravnog odbora bila je aktivnost rukovodstva ka rješavanju problema licenciranja FK Crvena zvezda za evropska takmičenja u sezoni 2013/2014. Upravni odbor FK Crvena zvezda nastavlja sa radom i naporima u cilju rješavanja svih naslijeđenih problema koji stoje na putu Zvezdinog učešća u evropskom takmičenju, uz optimizam da će crveno-bijeli uspješno okončati ovaj problem.

Izvještaj članovima Upravnog odbora podnio je i šef stručnog štaba Rikardo Sa Pintu, koji je jednoglasno usvojen.

Članovi Upravnog odbora usvojili su usaglašen prijedlog sportskog direktora i Sportske komisije za potpisivanje novih stipendijskih i profesionalnih ugovora sa talentovanom Zvezdinom djecom.

(N. Janković, MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC