• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milošević: Partizan će ostati jak

Funkcioner Fudbalskog saveza Srbije (FSS) ne smatra da bi odlasci igrača iz Humske morali da utiču na snagu tima Vuka Rašovića. "Možda budu i jači".

 Milošević: Partizan će ostati jak Izvor: MONDO

Direktor nacionalnih selekcija FSS Savo Milošević sa poštovanjem posmatra slavlje u njegovom bivšem klubu.

Uspjeh Partizana i osvajanje šeste uzastopne šampionske titule ocjenjuje kao rezultat vrijedan respekta, uz komentar da je vrijeme da crno-bijeli podignu nivo igre i naprave iskorak u Evropi.

"Nije lako biti šest puta uzastopno prvak u bilo kojoj državi, u bilo kom sportu, bilo kada... To je za pohvalu i poštovanje. Partizan sada mora da napravi iskorak u Evropi. Nadam se da će od ovog ljeto krenuti da se razmišlja u tom smislu, da crno-bijeli podignu nivo igre kako bi bili uspješni i u Evropi, kao što su to u domaćem takmičenju", rekao je Milošević agenciji Beta.

Nekoliko fudbalera Partizana, među kojima su Lazar Marković, Marko Šćepović i Vladimir Stojković, najavilo je da će napustiti klub u ljetnjem prelaznom roku, a Milošević je ocijenio da da to ne bi trebalo da predstavlja problem za klub iz Humske.

"Partizan ima 20 kvalitetnih igrača i ako odu dvojica-trojica, a pritom se pogodi sa pojačanjima ekipa će ostati jednako jaka, a možda čak i jača. Suština je da Partizan mora da podigne nivo igre, a za to ima dovoljno kvaliteta", ocijenio je Milošević.

On je kazao da crno-bijeli imaju realne šanse da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evropa, dok mnogo toga zavisi što se tiče plasmana u Ligu šampiona.

"Za Partizan je bitno da uđe u bilo koje evropsko grupno takmičenje. Poželjna bi bila Liga šampiona iz više razloga, ali je jako bitno da igra. Za Ligu Evropa postoje realne šanse, a za Ligu šampiona mora da se sklopi više kockica", kazao je nekadašnji napadač.

Milošević je rekao da je trener Partizana Vuk Rašović, koji je ekipu preuzeo pet kola prije kraja Superlige, pokazao veliki potencijal već na samom početku karijere.

"Vuk i ja smo od 16 godine igrali zajedno fudbal, poznajemo se dosta dugo. On je na početku, pokazao je da ima ogroman potencijal. Uvjeren sam da može da postane ozbiljan i veliki trener. Taj proces je komplikovaniji i teži od procesa stvaranja igrača. Otvorila mu se fenomenalna šansa već na početku karijere", rekao je Milošević.

Na pitanje da li postoji šansa da se vrati u Partizan pošto se upraznilo mjesto sportskog direktora odlaskom Ljubiše Tumbakovića, Milošević je odgovorio: "Sve i kada bih mogao da obavljam dvije funkcije, ne bih htio".

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC