• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Zvijezdi Gradačac evro-licenca!

Licencu za evro-takmičenja od klubova koji to nisu izborili plasmanom na tabeli dobili Zrinjski i Zvijezda Gradačac. Svima licence za Premijer ligu!

 I Zvijezdi Gradačac evro-licenca! Izvor: MONDO

Fudbalski savez BiH objelodanio na sajtu odluku Drugostepene komisije za licenciranje da licence za evropska takmičenja dobijaju Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg, Zrinjski i Zvijezda iz Gradačca.
Sarajevski klubovi izborili su to osvajanjem prvog i drugog mjesta na tabeli, Široki Brijeg osvajanjem Kupa BiH, dok će preostalo mjesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope popuniti Zrinjski koji ispunjava sve uslove i dobio je licencu.

Osim njega, evro-licencu dobila je i Zvijezda iz Gradačca, ali neće učestvovati u evro-takmičenjima, osim ako neko od ostalih klubova ne odustane.

Administracija za licenciranje FSBIH je dužna obavijestiti UEFA-u o Odlukama o izdanim/odbijenim licencama u postupku licenciranja za sezonu 2013/2014 do 31. maja.

„Ispitivanje i ocjena ispunjenja kriterija obavljaju se po procedurama propisanim Pravilnikom o licenciranju klubova FSBIH (izdanje 2013), UEFA Pravilnikom o licenciranju klubova i finansijskom fair-playu (izdanje 2012) i UEFA Standardom kvalitete licenciranja klubova (izdanje 2012) kojim su propisana načela, metode i procedure ocjenjivanja ispunjenja kriterija i upravljanja sistemom. Ključni proces provodi se uz strogu primjenu načela povjerljivosti i nezavisnosti svih osoba koje u ime Davaoca licence učestvuju u postupku licenciranja klubova.

Klubovi koji će učestovati u UEFA-inim klupskim takmičenjima u sezoni 2013/2014 biće podvrgnuti UEFA-inom nadzoru (monitoringu) u okviru Finansijskog fair-play-a, zaključno sa 30.06.2013. Naime, do 15.07.2013 će se morati dokazati da redovno izvršavaju obaveze prema zaposlenima (uključujući i igrače sa ugovorima) i/ili državi (porezi i doprinosi za zaposlene), te drugim klubovima nastalim iz osnova transfera igrača, a koje se obaveze odnose na period 01.01.2013-30.06.2013. U slučaju nepravovremenog izmirenja spomenutih obaveza, isto će se morati dokazati i za period do 30.09.2013, sa obavezom obavještavanja do 15.10.2013. U slučaju propusta, UEFA-ino tijelo za finansijsku kontrolu klubova izreći će disciplinske mjere prekršiocima a u skladu sa ranije spomenutim Pravilnikom“, saopštio je FSBiH.

Fudbalski savez BiH saopštio je da su licence za Premijer ligu BiH dobili svi klubovima kojima je ona u prvostepenom postupku odbijena i koji su se žalili na tu odluku.

Ti klubovi su Borac, Olimpik, Čelik, Zvijezda Gradačac, Radnik, Leotar, Slavija i Rudar Prijedor.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC