• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Butorović: Mogli smo i bolje

"Sezona je mogla biti i uspješnija. Sljedeća će biti i u njoj ćemo osvajati trofeje", rekao predsjednik Vojvodine. Klub u "debelom plusu".

 Butorović: Mogli smo i bolje  Izvor: MONDO

Vojvodina je na redovnoj Skupštini kluba analizirala učinak ove sezone. Predsjednik Ratko Butorović istakao je da je ekipa mogla da ostvari bolje rezultate.

"Ova sezona nije prošla kako smo željeli", izjavio je Butorović u lično ime i ime Upravnog odbora kluba.

"Neosvajanje Kupa Srbije je je pokvarilo sezonu. Upravni odbor je na startu sezone istakao da će učiniti svoj maksimum, što je ispunio, obećali smo Evropu i finale Kupa. Ne razmišljamo više o prošlosti, već smo okrenuti u budućnost. Klub raste iz dana u dan i sigurno je već prerastao u evropski, zato moramo još bolje i angažovanije da krenemo u narednu sezonu. Smatramo da je minula sezona mogla da bude uspješnija, ali smo sada sigurni da će sljedeća biti bolja i da je zaista vreme za trofeje", rekao je predsjednik Novođana.

Ipak, ono što je valjalo je finansijski izvještaj za 2012. godinu. Butorović je rekao da je klub u "debelom plusu"

"Želim da istaknem da za sve godine koliko sam predsjednik Vojvodine, ni evro nismo dobili ni od koga, sve sami finansiramo. Često sam u polušali govorio da bih volio da nas neko usvoji, jer se trudimo da dostojno reprezentujemo Novi Sad i Pokrajinu i Srbiju. Na samofinansiranju smo i to nije tajna, ali smo uspjeli da godinu za nam budemo u finansijskom plusu. Sva potraživanja smo ispunili, igrači, kao i svi zaposleni u klubu su pokriveni i još davno su im isplaćene aprilske zarade, što nam je svakako na ponos", rekao je Butorović i pojasnio detalje.

"Najveći dio prihoda, oko 81 procenat, ostvarili smo od transfera igrača, a sve ostalo od sponzora, donatora, reklama... Najveći dio rashoda ide na zarade svih zaposlenih i igrača, a manje na održavanje, amortizaciju, kazne, kamate i ostalo. Naravno, u sve nije uračunata izgradnja Sportske akademije jer ona spada u tekuću godinu", dodao je Butorović.

On je dodao da je završena i Sportska akademija.

"Sigurno je da će rad Akademije krenuti po planu. Savršeno se uklopila u naš centar i nema više gdje da se potroši ni dinar na radove. Izuzetno nam je drago što smo sve zacrtano do sada ispunili, a o novim planovima ćemo da razmišljamo već za nekoliko dana kada se krene u evropsku priču", rekao je prvi čovjek Vojvodine.

Saopšteno je i da je ideja o drugom timu Vojvodine konačno finalizovana i dogovoreno je da to bude sadašnji prvoligaš Proleter sa Slane bare. Saradnja sa komšijama je utanačena i sigurno je da će od jeseni svi kvalitetni mladi igrači i oni koji figuriraju za prvi tim morati da se oprobaju u drugom timu, nalik na sve velike evropske klubove.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC