• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od Zvezdine evro-titule prošlo 22 godine!

Fudbalski klub Crvena zvezda obilježio je 22 godine od osvajanja titule šampiona Evrope u Bariju.

 Od Zvezdine evro-titule prošlo 22 godine! Izvor: MONDO

Slike ne blijede!

Akteri velikog finala protiv Olimpika iz Marseja, funkcioneri i čelnici Crvene zvezde iz tog vremena, navijači koji su tog 29. maja 1991. godine bili na stadionu Sveti Nikola u Bariju, sjećaju se najbitnijeg meča u istoriju kluba kao da se juče igrao.

Svečanosti povodom 22 godine od osvajanja Kupa šampiona (danas UEFA Liga šampiona) na stadionu u Ljutice Bogdana prisustvovali su aktuelni čelnici kluba, predvođeni sadašnjim predsjednikom, a tadašnjim sportskim direktorom Draganom Džajićem.



Pored Džajića, proslavi su prisustvovali potpredsjednik Nebojša Čović i sportski direktor Zoran Stojadinović.

Od članova šampionskog tima, prisutan je bio samo kapiten Stevan Stojanović, a tu je bio i nekadašnji legendarni fudbaler crveno-bijelih i Reala, Milan Janković koji u posljednje dvije decenije živi u Australiji.

Predsjednik Džajić rekao je da je 29. maj izuzetno važan u istoriji Crvene zvezde, ali da zbog aktuelne situacije u klubu nije vrijeme za slavlje i da se nada da će u budućnosti biti više razloga za proslave.

"Uspjeh koji smo ostvarili u Bariju najveći je u istoriji našeg fudbala i znali smo da će ga teško neko ponoviti sa ovih prostora. Nije vrijeme da se mnogo slavi, znamo u kakvoj smo teškoj situaciji, ali svi koji rade u Zvezdi moraju da imaju maksimalne sportske ambicije. Rezultat zbog navijača mora da bude na prvom mjestu, a da bismo to ostvarili, potrebno je da napravimo dobar tim i dominiramo u našem prvenstvu, a zatim pokušamo i nešto slično u Evropi", kazao je Džajić.



Kapiten šampionskog tima Stojanović istakao je da je trijumf u Bariju najsrećniji dan u njegovom životu, ali da je trenutno prilično tužan zbog situacije u klubu.

"Trijumf protiv Marseja je najvažniji u mojoj karijeri. Sjećam se da sam analizirao kako penale šutiraju francuski igrači i mislim da mi je to pomoglo da zaustavim udarac Amorosa. Nažalost, trenutna situacija u klubu nije baš najbolja, ali se nadam da nas čeka ljepše sutra", poručio je Stojanović.

Koktelu na stadionu Crvene zvezde prisustvovali su i čelnici Zajednice Superligaša predvođeni predsjednikom Branimirom Babarogićem, kao i srpski reprezentativac Filip Đuričić zajedno sa ekipom klupske televizije holandskog Herenvena koja snima specijalnu reportažu o njegovoj karijeri.



Crvena zvezda je na putu do trofeja u Bariju eliminisala Grashoper, Glazgov Rendžers, Dinamo Drezden i u polufinalu Bajern.

Tadašnji trener bio je Ljupko Petrović, a titulu su osvojili Stojanović, Jugović, Marović, Šabanadžović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Mihajlović, Pančev, Savićević, Binić i Stošić, kao i Duško Radinović koji u finalu nije igrao zbog žutih kartona.

Crveno-bijeli su u finalu u Bariju poslije penala savladali Olimpik sa 5:3.

(MONDO, Tanjug - foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC