• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ser Aleks Pogbi: U Italiji te čeka rasizam

Ferguson pokušavao da zadrži Pogbu na Old Trafordu, išao toliko daleko da je tvrdio da će u Italiji da ima više problema sa rasizmom nego na Ostrvu.

 Ser Aleks Pogbi: U Italiji te čeka rasizam Izvor: MONDO

Pol Pogba ispričao je kako ga je ser Aleks Ferguson nagovarao da ne ide u Italiju i šta je koristio kao glavni argument. Nije uspio, 3. jula 2012. godine penzionisani Škotlanđanin morao je javnosti da saopšti da je talentovani napadač odlučio da napusti Old Traford i da ne želi da potpiše novi ugovor.

Brzo se saznalo i gdje nastavlja karijeru.

Nova destinacija 20-godišnjeg Francuza bila je Italija - Torino - Juventus.

Skoro godinu dana poslije transfera, Pogba je za "Frans fudbal" izjavio da je Ferguson vrlo ružnim riječima pokušao da opiše sredinu u koju je Francuz namjeravao da pređe, što je na kraju i učinio.

Bivši menadžer Mančester junajteda rekao je ga na na "čizmi" čeka susret sa teškim oblikom rasizma i da će mu kao tamnoputom igraču biti vrlo teško da se privikne na taj problem.

"Gdje ideš? U Juventus, u Italiju? Tamo ima puno rasista", prepričao je Pogba za "Frans fudbal" dio razgovora sa Fergusonom.

"To nije problem, rasizam je globalna pojava, svuda ga ima", odgovorio mu je tada još uvijek tinejdžer.

"Navijači nisu kao u Engleskoj", nastavio je iskusni stručnjak, ali mu Pogba opet nije ostao dužan: "Ja želim da igram i to ne zavisi od navijača, želim da steknem iskustvo i da budem bolji igrač".

"Ti moraš još da radiš, ne smiješ da budeš nestrpljiv. Došao si sa akademije, nisi još spreman. Tu su Skols, Gigs...", nastavio je za ubjeđivanjem Ferguson.

"Nisam Gigs, nisam ni Skols, ako ovdje nisam spreman, možda ću biti na drugom mjestu", završio je Pogba i godinu dana kasnije odluku da napusti Junajted ocijenio kao pravu.

"Ako želite da budete član Mančester junajteda samo da biste mogli da kažete 'Igram za Junajted', bez obzira što ste non-stop na klupi, onda je to nešto drugo. Nisam bio srećan, ako je trebalo da odem u Kinu da bih igrao, išao bih u Kinu", podvukao je on.

Pogba je iz mlađih kategorija Avra došao u Mančester junajted 2009. Poslije dvije godine u omladinskom pogonu, konačno je 2011. prebačen u prvi tim "crvenih đavola". Ali, nije se naigrao, odigrao je samo sedam mečeva bez postignutog gola.

Za fudbalera koji je prošao sve reprezentativne selekcije Francuske stigla je ponuda Juventusa, a Ferguson je prije tačno godinu dana potvrdio da je Pogba postao član torinske "stare dame".

Za "bjankonere" je u šampionskoj sezopni odigrao 44 utakmice i pet puta je bio strijelac. Pogba ugovor sa Juventusom ima na još tri godine.

(MONDO, foto: Beta/AP/Massimo Pinca)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC