• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA: Jagodina i Voša mogu, Zvezda jako blizu

Još samo Crvena zvezda nije riješila problem licenciranja za evro-kupove u sezoni 2013/14. MONDO saznaje da je Zvezda blizu licence.

 UEFA: Jagodina i Voša mogu, Zvezda jako blizu Izvor: MONDO

Poslije Partizana, zeleno svjetlo za nastup u Evropi UEFA je upalila i Vojvodini i Jagodini.

To znači da od timova koji su kroz Superligu i Kup Srbije izborili izlazak u kvalifikacije za Ligu šampiona i Ligu Evrope, samo još Crvena zvezda čeka na dozvolu da se pojavi na žrijebu.

MONDO saznaje da bi u Ljutice Bogdana mogli da kompletiraju potrebnu dokumentaciju u toku dana ili u četvrtak. Iako potpredsjednik kluba Nebojša Čović tvrdi da je rok onda kada klub dobije ili ne dobije licencu, nezvanično u Nionu Zvezdu neće čekati duže od 1. juna.

Crvena zvezda bi sredstva za isplatu dugova prema bivšim i aktuelnim trenerima, igračima, funkcionerima, članovima Radne zajednice, klubovima iz kojeg je dovodila igrače, trebalo da obezbijedi iz donacije jednog od sponzora i prodaje Uroša Spajića Tuluzu.

MONDU je iz izvora bliskih Crvenoj zvezdi preneseno da je mladi štoper blizu prelaska u francuski klub za cijenu nešto "jaču" od prvobitno ponuđenje, a onda je iznosila milion evra.

Na portalu Fudbalskog saveza Srbije preneseno je saopštenje o dozvoli za treći i četvrti tim nedavno završene sezone u Superligi, kao i finaliste Kupa Srbije.

"Drugostepeni organ danas je izdao licencu za učešće u evropskim takmičenjima FK Jagodina i FK Vojvodina, ali i dalje nastavlja sa radom.

U nastavku sjednice Komisije za žalbe u postupku licenciranja klubova za učešće u evropskim takmičenjima, predsjedavao je Božidar Cerović, predsjednik ove Komisije FSS i redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Na današnjem nastavku sjednice članovi Komisije za žalbe u postupku licenciranja jednoglasno su odlučili da se licenca za takmičenje na evropskoj sceni izda FK Jagodina i FK Vojvodina, koji su u potpunosti dostavili dokaze o ispunjenosti svih kriterijuma u sistemu licenciranja. Oni su se time pridružili FK Partizan, kome je licenca izdata u ponedjeljak.

Članovi Komisije za žalbe u postupku licenciranja klubova za učešće na evropskoj sceni i dalje nastavljaju sa radom. FK Crvena zvezda (zbog neispunjenih finansijskih, infrastrukturnih i personalno-administrativnih kriterijuma) i FK Sloboda Point (zbog neispunjenih finansijskih, infrastrukturnih i personalno-administrativnih kriterijuma) imaju rok do petka, 31. maja 2013, da dostave dokaze o ispunjenosti svih kriterijuma, a koji će tada biti adekvatno provjereni od strane članova Komisije i o rezultatima će blagovremeno obavijestiti javnost.

Rok za prijavu klubova sa teritorije FS Srbije koji će učestvovati u evropskim takmičenjima u sezoni 2013/14. je petak, 31. maj 2013. godine", saopšteno je na portalu FSS.

Užička Sloboda nije izborila plasman u Evropu ove sezone, ali su iz tog kluba podnijeli zahtjev za licencu u slučaju da ona ne bude dodijeljena Crvenoj zvezdi.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC