• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaja: Pape je digao "zmajeve"

Predsjednik Crvene zvezde Dragan Džajić smatra da je Safet Sušić mnogo doprinio što je Bosna i Hercegovina nadomak plasmana na Mundijal.

 Džaja: Pape je digao "zmajeve" Izvor: MONDO

Prvi čovjek crveno-bijelih na dan kad je Zvezda postala prvak Evrope prije 22 godine, posebno je za agenciju "Anadolija" pohvalno govorio o reprezentacijama Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

"Safet Sušić mnogo je doprinio što BiH ima odlične igrače, te ima dobar tim. Gledao sam Bosnu na televiziji i veoma je blizu da se direktno kvalifikuje na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Crna Gora je iznenađenje za sve, mada u ovoj zemlji pojedinačno ima dosta dobrih igrača koji su se uklopili u cjelinu. I Crnogorci mogu da se kvalifikuju na SP ili, ako ništa, da odu u baraž što bi za tako malu zemlju bio veliki uspjeh. I Hrvati jako dobro igraju".

Džajić je svjestan da je huliganstvo jedan od najvećih neprijatelja sporta i sportista u regiji, Evropi, ali i cijelom svijetu.

"Niko ne voli da ima lošu atmosferu na tribinama. Problemi sa navijačima postoje, ali ne mogu se sa time boriti samo klubovi, već i druge strukture u društvu. 'Nismo mi jedini prostor u svijetu gdje ima takvih problema. Navijači velikih klubova Bajerna i Borusije Dortmund potukli su se na ulici prije finala Lige šampiona u Londonu. Znači, sukoba ima svugdje. Želuo bih da ih ne bude nigdje", dodao je Džaja.

Fudbal može da doprinese pomirenju u bivšoj Jugoslaviji, a nije presudan na putu ka boljim odnosima, kategoričan je Džajić, obrazloživši svoj stav:

"Fudbal je veliki ambasador svih zemalja i u određenoj mjeri može da doprinese pomirenju, ali uvijek će odluka biti na politici".

Prijedlog Fadila Vokrija, predsjednika Fudbalskog saveza Kosova o prijateljskoj utakmici između "njegove zemlje i Srbije", Džajića nije iznenadio.

"On to, svakako, želi, i to bi za Kosovo puno značilo. Nisu se stekli uslovi da se jedna takva utakmica odigra. Da li će je nekada biti u ovom trenutku ne znam, ali sigurno sada je nemoguća",
odgovorio je Džajić na poruku iz Prištine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC