• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je po ukusu legende Crvene zvezde?

Proslava 22 godine od osvajanja titule prvaka Evrope, bila je povod da Milan Janković posjeti "Marakanu" u srijedu.

 Ko je po ukusu legende Crvene zvezde? Izvor: MONDO

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Milan Janković rekao je danas da nikad neće zaboraviti čuvene mečeve sa Realom poslije kojih je prešao u Madrid, ali ističe da mu je najdraži trijumf protiv Dinama u finalu Kupa Jugoslavije 1982. godine.

"Pobjeda protiv Reala u prvom meču se ne zaboravlja, iako smo kasnije eliminisani u revanšu, a ja potom prešao u Madrid. Uh, još se sjetim one izgubljene lopte Žarka Đurovića na 4:1 poslije koje smo primili drugi gol. Ipak, najdraži trijumf mi je protiv zagrebačkog Dinama, oni su tada imali baš kvalitetan tim, ali Zvezda predvođena Vladimirom Petrovićem i Dušanom Savićem bila je bolja. Poslije sam osvojio još jedan kup i dvije titule", rekao je Janković Tanjugu na svečanosti povodom 22 godine od osvajanja Zvezdine titule prvaka Evrope u Bariju.

Po odlasku iz Zvezde Janković je proveo godinu i po dana u Realu, potom je prešao u Anderleht, da bi se 1990. godine preselio u Australiju, gdje je radio kao trener, a bio je selektor Tonge, u Okeaniji.

"Nisam imao priliku da pratim u to vrijeme naš fudbal, ali sad sam došao u Beograd, doveo sam sina Marka koji ima 17 godina i rođen je u Australiji na probu u Zvezdu. Visok je 194 centimetra, igra na poziciji centarhalfa i ukoliko ostane, planiramo da se vratimo. Već sam u godinama i "drma" me nostalgija", a mislim da bih mogao i još malo da radim", istakao je Janković.



On je dodao da nije baš prijatna činjenica da je Zvezda već šest godina bez titule, što je u njegovo vrijeme bilo nezamislivo, ali da se nada kako će se i to uskoro promijeniti.

"Gledao sam neke utakmice u posljednje vrijeme i jasno je da nam je kvalitet fudbala loš, zna se i iz kojih razloga. Ne bih da poredim, ali čini mi se da je nekadašnja Druga liga, a ja to dobro znam jer sam igrao na pozajmici u Mariboru bila kvalitetnija od sadašnje Superlige", konstatovao je Janković.

Na pitanje da li je možda u Zvezdinom timu vidio potencijalnog nasljednika nije mnogo razmišljao.

"Luka MIlivojević. Čini čini mi se da ima potencijal i da može nešto da napravi u karijeri", zaključio je Janković.

Janković je za državni tim nekadašnje Jugoslavije odigrao 12 utakmica i postigao jedan gol.

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC