• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić i Jagodić: Igraće najbolje postave

Selektori A i U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine Safet Sušić i Vlado Jagodić najavili pripremni meč, koji se igra u petak na Grbavici.

 Sušić i Jagodić: Igraće najbolje postave Izvor: MONDO

Popularni Pape najprije je čestitao Jagodiću na uspjesima koje postiže sa Čelikom i poželio sreću u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Selektor BiH smatra da je utakmica protiv U21 reprezentacije dobra priprema za nastavak kvalifikacija za Mundijal u Brazilu.

"Dugo nismo igrali u Sarajevu pa će ovo biti prilika da odigramo pred sarajevskom publikom, jer naši navijači nisu samo u Zenici, oni su svugdje", rekao je Sušić, a prenio "Kliks".

Vlado Jagodić takođe je "zmajevima" poželio sreću u preostalim utakmicama kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

"I nama ova utakmica služi za sparing. Ali, nama je ovih 11 dana dragocjeno da nastavimo ono što smo radili u protekle tri utakmice. Ovo je ipak jedna nova selekcija koja se tek stvara i protiv Albanije želimo startovati onako kako smo igrali u proteklim kvalifikacijama", rekao je Jagodić i dodao da su mladi reprezentativci BiH nestrpljivi pred predstojeće utakmice.

"Utakmica protiv A selekcije se ne igra svaki dan ili svake godine. Ovo će biti lijepa prilika da u jednom prijateljskom meču mladi igrači pokažu sarajevskoj publici ono što znaju".

Jagodić je najavio da će u petak igrati svi mladi igrači i pozvao je navijače da u što većem broju dođu na Grbavicu. Što se A reprezentacije tiče, Sušić na raspolaganju trenutno ima 17 igrača, a u toku dana očekuje se dolazak Sejada Salihovića.

"Vjerovatno ću ući kod Jagodića u svlačionicu da njegovim igračima kažem da nemaju previše respekta prema njihovim starijim kolegama i da odigraju pravu utakmicu. Dobro bi bilo da nas sutra namuče", kazao je Sušić.

Prema njegovom mišljenju, Letonija nije za potcjenjivanje i biće izuzetno motivisana.

"Treba očekivati tešku utakmicu u Rigi. Trebamo insistirati na što ozbiljnijoj pripremi, jer ovo je zaista prekretnica, ukoliko ovu utakmicu dobijemo sumnjam da će nas neko zaustaviti do kraja. Svaka pauza duža od dva dana može se osjetiti u sljedećoj utakmici. Kod mene ima igrača koji su posljednju utakmicu odigrali 20, 18. ili 10. aprila. To je zaista velika pauza. Imam u ekipi nekoliko igrača na koje najozbiljnije računam, a vidim da se za vrijeme pauze nisu pretjerano trudili da ostanu u formi", podvukao je Sušić i dodao da će na Grbavici svi igrači nastupiti po jedno poluvrijeme.

Oba selektora najavila su najjače startne postave, zavisno od igrača koji budu na raspolaganju.

Utakmica se igra u petak na Grbavici od 19.30. U prodaju je pušteno 8.000 ulaznica po cijeni od 5 KM (sjever) i 7 KM (jug).

(MONDO, foto: FS BiH)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC