• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP RS: Stokić doveo Borac u vođstvo!

Jaka kiša prekinula prvi finalni meč Kupa Republike Srpske između Radnika i Borca u 56. minutu, ali je susret brzo nastavljen. Trenutno 0:1.

 KUP RS: Stokić doveo Borac u vođstvo! Izvor: MONDO

Iako su Banjalučani desetkovani stigli u Bijeljinu, izabranici Branislava Krunića su u prvih dvadesetak minuta imali nešto više od igre po teškom, kišom nakvašenom terenu, da bi potom, domaćin preuzeo inicijativu, ali bez izrazitih šansi pred golom.

Prvu opasnu akciju, kreirali su u 10. minutu gostujući igrači iz Banjaluke - Vedran Kantar i Vladan Grujić poslije duplog pasa, ali je loše centrirao Kantar, pa je loptu bez muke uhvatio Mladen Lučić, golman banjalučkog kluba na pozajmici u Radniku.

Do odlaska na odmor, uglavnom se igralo na sredini terena, bez velikih šansi na obje strane pa oko 1.000 gledalaca nije moglo da uživa u lijepom fudbalu. U Bijeljinu je doputovalo i pedesetak "Lešinara", koji su se u četvrtak oglasili povodom nedobijanja evro-licence i mogućeg istupanja Borca iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Najbolji priliku u prvom dijelu imao je domaćin u 34. minutu. Pokušao je Marko Obradović, ali Zoran Nikić nije uspio da dođe do lopte, poslije čega je odlično intervenisao čuvar mreže Banjalučana Dalibor Kozić.

U nastavku utakmice, domaći su zaigrali nešto angožovanije i u 54. minutu poslije centaršuta iz kornera, Jevtić je propustio stopostotnu priliku - najviše je skočio u petercu, očešao loptu glavom, ali je ona prohujala pored lijeve stative gola crveno-plavih.

Dva minuta kasnije, sudija Drinić je prekinuo utakmicu zbog jakog pljuska, da bi nakon desetak minuta susret bio nastavljen.

Borac je poveo u 66. minutu! Joco Stokić, koji je zamijenio Dalibora Teinovića u drugom poluvremenu, sjajno je izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara i pogodio mrežu ukopanog Lučića - 0:1.

Borac inače brani trofej osvojen prošle godine. Crveno-plavi su najtrofejnija ekipa u Kupu Republike Srpske sa pet osvojenih pehara, a Radnik u svojim vitrinama ima jedan osvojen trofej.

Ovo je treće međusobno finale Bijeljinaca i Banjalučana, a oba puta pehar su podigli fudbaleri sa banjalučkog Gradskog stadiona.

U ovoj sezoni, do finala Kupa Srpske, obje ekipe su stigle bez poraza. Borac je eliminisao Laktaše 4:2, Kozaru iz Donjih Orlovaca 2:0, Jedinstvo iz Žeravice 2:1 i Drinu iz Zvornika 3:1, 1:0. Radnik je u šesnaestini finala bio slobodan, a potom su se ređale pobjede protiv Drine HE 1:0, ugljevičkog Rudara 2:0 i na kraju Proletera iz Teslića 3:0, 3:1.

Revanš susret na Gradskom stadionu u Banjaluci je u nedjelju, 2. juna (20.45).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC