• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP RS: Borac nadomak odbrane trofeja!

Banjalučani pobijedili Radnik u Bijeljini 0:1 (0:0) u prvoj utakmici finala Kupa Republike Srpske i stigli na korak od odbrane trofeja.

 KUP RS: Borac nadomak odbrane trofeja! Izvor: MONDO

Iako su Banjalučani desetkovani stigli u Bijeljinu, I to poslije turbulentnih događaja oko nedobijanja evro-licence, izabranici Branislava Krunića su ostvarili pobjedu nad Radnikom (0:1) koja im daje velike šanse da u nedjeljnom revanšu po šesti put osvoje pehar Kupa RS.

Jedini pogodak postigao je rezervista Joco Stokić u 66. minutu iz slobodnog udarca.

U prvih dvadesetak minuta utakmice po teškom terenu, koji je bio nakvašen od kiše, gosti iz Banjaluke su imali nešto više od igre, da bi domaćin preuzeo inicijativu do isteka prvog poluvremena, ali nije bilo izrazitih šansi pred oba golmana.

Prvu opasnu akciju, kreirali su u 10. minutu Vedran Kantar i Vladan Grujić poslije duplog pasa, ali je loše centrirao Kantar, pa je loptu bez muke uhvatio Mladen Lučić, golman banjalučkog kluba na pozajmici u Radniku.

Do odlaska na odmor, uglavnom se igralo na sredini terena, bez velikih šansi na obje strane pa oko 1.000 gledalaca nije moglo da uživa u lijepom fudbalu. U Bijeljinu je doputovalo i pedesetak "Lešinara", koji su se u četvrtak oglasili povodom mogućeg istupanja Borca iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Najbolji priliku u prvom dijelu imao je Radnik u 34. minutu. Pokušao je Marko Obradović, ali Zoran Nikić nije uspio da dođe do lopte, poslije čega je odlično intervenisao čuvar mreže Banjalučana Dalibor Kozić.

U nastavku utakmice, domaći su zaigrali nešto angožovanije i u 54. minutu poslije centaršuta iz kornera, Miroslav Jevtić je propustio stopostotnu priliku - najviše je skočio u petercu, očešao loptu glavom, ali je ona prohujala pored lijeve stative gola crveno-plavih.

Dva minuta kasnije, sudija Miroslav Drinić iz Modriče je zbog jakog pljuska prekinuo utakmicu i odveo igrače u svlačionicu, da bi ih nakon što se nevrijeme smirilo vratio na teren desetak minuta kasnije.

Taj prinudni odmor više je prijao Borcu, koji je poveo u 66. minutu.

Rezervista Joco Stokić, koji je zamijenio Dalibora Teinovića početkom drugog poluvremena, sjajno je izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara i pogodio mrežu "ukopanog" Lučića, koji je samo pogledom ispratio let lopte - 0:1.


Pet minuta kasnije, Borac je imao meč loptu!

Nemanja Bilbija je imao šansu da praktično ovjeri trofej, našao se iskosa sa lijeve strane ispred Lučića, ali je golman Radnika odlično skratio ugao i još bolje intervenisao.

Do kraja susreta su domaći imali inicijativu, željeli su da stignu barem do izjednačenja, ali je odbrana Borca na čelu sa kapitenom Borisom Raspudićem na vrijeme zatvarala sve prilaze svom golu.

Borac inače brani trofej osvojen prošle godine. Crveno-plavi su najtrofejnija ekipa u Kupu Republike Srpske sa pet osvojenih pehara, a Radnik u svojim vitrinama ima jedan osvojen trofej.

Ovo je treće međusobno finale Bijeljinaca i Banjalučana, a oba puta pehar su podigli fudbaleri sa banjalučkog Gradskog stadiona.

U ovoj sezoni, do finala Kupa Srpske, obje ekipe su stigle bez poraza. Borac je eliminisao Laktaše 4:2, Kozaru iz Donjih Orlovaca 2:0, Jedinstvo iz Žeravice 2:1 i Drinu iz Zvornika 3:1, 1:0. Radnik je u šesnaestini finala bio slobodan, a potom su se ređale pobjede protiv Drine HE 1:0, ugljevičkog Rudara 2:0 i na kraju Proletera iz Teslića 3:0, 3:1.

Revanš susret na Gradskom stadionu u Banjaluci je u nedjelju, 2. juna (20.45).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC