• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Het-trik Mitrovića u dresu Srbije

"Orlovi" u sklopu priprema odigrali kontrolni meč sa Dunavom iz Starih Banovaca i pobijedili 4:0. Aleksandar Mitrović postigao tri gola.

 Het-trik Mitrovića u dresu Srbije Izvor: MONDO

Srbija će narednog petka gostovati u Briselu, gdje će pokušati da se revanšira Belgiji za poraz iz Beograda i eventualnom pobjedom sačuva teoretske šanse da se naredne godine nađe na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

U sklopu priprema za kvalifikacioni meč, "orlovi" su u četvrtak na terenu Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi odigrali test meč protiv lokalnog Dunava iz Starih Banovaca.

Izabranici Siniše Mihajlovića pobijedili su 4:0 (3:0), trostruki strijelac bio je Aleksandar Mitrović, dok je jedan pogodak pred kraj utakmice postigao Ivan Radovanović.

Napadač Partizana je prvi put odigrao meč za seniorsku reprezentaciju Srbije i proslavio se het-trikom. Mitrović je praktično debitovao u nezvaničnoj utakmici, jer nikada prije nije odigrao ni minut za "orlove".

Mihajlović se u duelu koji nije imao takmičarski karakter, već je bio vrlo bitan za uigravanje linija tima, opredijelio za sistem 4-2-3-1.

Među stativama je počeo Vladimir Stojković, na bekovskim pozicijama su igrali Nenad Tomović i Aleksandar Kolarov, štoperski tandem činili su Slobodan Rajković i Milan Biševac, dva zadnja veza su bili Ljubomir Fejsa i Luka Milivojević, ispred njih po bokovima Dušan Basta i Lazar Marković, u sredini Zdravko Kuzmanović, dok je najistureniji od prvog minuta bio Mitrović.

U drugom poluvremenu šansu su dobili Branimir Aleksić, Marko Šćepović, Radosav Petrović, Ivan Radovanovic i Filip Đorđević.

"Ova utakmica je bila odlična prilika da se uigramo, jer mnogi igrači nisu tu, pa selektor mora da pravi promjene i ubacuje neke fudbalere koji su igrali manje u kvalifikacijama za SP. Veoma je važno na ovakvim kontrolnim duelima postizati što više golova zbog samopouzdanja, a mi nismo iskoristili sve šanse, pa je rezultat mogao da bude i ubjedljiviji. Ipak, možda to i nije loše, kako bi nešto ostalo i za Brisel i za meč sa Belgijom", izjavio je poslije meča Slobodan Rajković i pohvalio trostrukog strijelca Mitrovića istakavši da ako tako nastavi Srbija ne treba da brine, jer u budućnosti dobija pravog golgetera.

Srbija u Grupi A Evropske zone kvalifikacija za Mundijal 2014 zauzima treće mjesto sa čak devet bodova manje od vodećih selekcija Hrvatske i Belgije.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC