• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Maksimalno u revanšu Kupa RS

Branislav Krunić i Aleksandar Radulović vjeruju u odbranu pehara Kupa Republike Srpske uz ozbiljan pristup Borca u revanšu finala protiv Radnika.

 BORAC: Maksimalno u revanšu Kupa RS Izvor: MONDO

Fudbaleri Borca su veliki posao na putu ka šestom peharu Kupa RS napravili u četvrtak u Bijeljini - 0:1.

U ne pretjerano lijepoj utakmici po jakoj kiši, crveno-plavi su slavili maesteralnim udarcem iz "slobodnjaka" Joce Stokića i sa lijepim kapitalom dočekuju nedjeljni revanš (20.50 h).

Ostaje žal svima na Gradskom stadionu što Nemanja Bilbija nije pozitivno riješio situaciju "jedan na jedan" sa golmanom Bijeljinaca Mladenom Lučićem, pa je privremeni trener i sportski direktor Branislav Krunić upozorio da "još ništa nije gotovo".

"Pobijedili smo minimalnim rezultatom, zadovoljni jesmo, ali nam rezultat ne garantuje trofej. U revanšu može svašta da se desi…Ne smije biti opuštanja jer samo jedan kiks može da nas dovede u veoma nezgodnu situaciju",
rekao je Krunić.

Prema njegovim riječima, ipak je pobjeda u Bijeljini solidan garant da će pehar Kupa RS ostati u Platonovoj.

"Angažovanom igrom i uz pomoć navijača vjerujem da pobjeda i odbrana trofeja neće doći u pitanje".



Kao ni u prvoj utakmici sa Radnikom, Krunić neće moći da računa na Mladena Zeljkovića, koji je u ovom takmičenju igrao za Radnik, pa nema pravo nastupa. Srđan Grahovac i golman Asmir Avdukić imaju obaveze u mladoj i A reprezentaciji BiH, a povrijeđeni su kapiten Draško Žarić i iskusni Darko Maletić. Takođe, nema ni Vuleta Avdalovića, koji je ranije odbio da putuje u Bijeljinu zbog ličnih razloga.

Jedina novost je da u konkurenciji neće biti ni mladi napadač Fedor Predragović, na koje su oko bacili hrvatski prvoligaši iz Splita - Hajduk i Split.

"Otišao je i Predragović sa U-19 reprezentaciji BiH na turnir u Beč i imam velikih problema da sastavim ekipu. Pojedini igrači su primorani da igraju na drugim pozicijama i nije im nimalo lako da se prilagode".

Krunić se osrvnuo i na "goruće" pitanje vezano za evro-licencu. Borac je poslao pismo u Evropsku fudbalsku uniju koja bi trebala da razriješi sve dileme oko nastupa na međunarodnoj sceni.

"Čekamo odgovor iz Niona. Rečeno mi je da će UEFA poslati odgovor do 2. juna i tada ćemo znati sve šta nam je dalje činiti. Zbog toga ne mogu precizno da kažem ni kad ćemo početi pripreme za narednu sezonu".


Sportski direktor crveno-plavih je priznao da je klub tražio od Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine da podrži Borac u nastojanjima da igraju Evropu jer je to pravo stekao tamo gdje treba - na zelenom travnjaku.

"Obećao nam je potpredsjednik FS BiH Darko Ljubojević da će se založiti da nas podrže, ali više od toga ne znam…Takođe ne znam ni da li nas je matični Fudbalski savez RS podržao verbalno ili pismeno. Možda i jeste, ali zbog priprema za finale Kupa RS, ne znam ništa o tome. Ali, obzirom da je naš predsjednik Slobodan Radulj u prijateljskim odnosima sa generalnim sekretarom FS RS Rodoljubom Petkovićem, moguće da su nas podržali"
, zaključio je Krunić.



Vezni fudbaler Borca Aleksandar Radulović složio se sa šefom Krunićem da trofej još nije osvojen i pozvao navijače da pomognu igračima u odbrani pehara.

"Odigrali smo dobro u Bijeljini i u nedjelju imamo veliku šansu da osvojimo trofej, ali samo ako odigramo pametno. Vjerujem da ćemo maksimalno ući u meč i da pobjeda neće izostati. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju da zajedno proslavimo novi pehar Kupa RS", rekao je Radulović.

Borac je dosad osvojio pet trofeja u Kupu RS (1995, 1996, 2009, 2011, 2012) i rekorder je po broju pehara u ovom takmičenju. Šesti je blizu…

(N. Š. /MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC