• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda dobila licencu, Čović opominje!

"Sledeći kontrolni datum je 30. jun, pa 30. septembar", opominje Nebojša Čović u razgovoru za MONDO da posao oko nastupa u Evropi nije završen.

 Zvezda dobila licencu, Čović opominje!  Izvor: MONDO

Crvena zvezda će nastupiti u Evropi početkom jula.

Odnosno, Crvena zvezda neće doživjeti da prvi put od osnivanja ne nastupi u Evropi, a da je to zaslužila plasmanom na tabeli.

Ne baš u "minut do 12", ali u nimalo prijatnom terminu po njene navijače, Zvezda je ispunila uslove za dobijanje licence.

Komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Srbije, poslije sastanka sa čelnicima crveno-bijelih koji je završen u 17:40, bila je zadovoljna priloženim dokazima o ispunjenju obaveza, pa je na zvaničnom portalu Saveza objavljeno sljedeće saopštenje:

"Drugostepeni organ danas je izdao licencu za učešće u evropskim takmičenjima FK Crvena zvezda i FK Sloboda Point i zaključio sjednicu koja je otpočela u ponedeljak 27. 05. 2013. godine.

"Na današnjem nastavku sednice članovi Komisije za žalbe u postupku licenciranja jednoglasno su odlučili da se licenca za takmičenje u organizaciji UEFA za sezonu 2013/14 izda i FK Crvena zvezda i FK Sloboda Point, koji su dostavili dokaze o ispunjenosti svih kriterijuma u sistemu licenciranja.

Sjednica Komisije za žalbe je završena u 18 časova. Napred navedena dva kluba su se time pridružili FK Partizan, FK Vojvodina i FK Jagodina kojima su licence izdate na prethodnim zasjedanjima Komisije.

U skladu sa predviđenim postupkom licenciranja, sjednicama su prisustvovali i predstavnici klubova koji su obrazlagali dokaze o ispunjenosti kriterijuma, a koji nisu bili prisutni prilikom donošenja odluka o izdavanju licenci.

FS Srbije će u roku predviđenim u postupku licenciranja, odnosno 31.05.2013 godine, obavijestiti nadležni sektor u okviru UEFA, koji klubovi sa teritorije FS Srbije su dobili licence za učestvovanje u takmičenjima u organizaciji UEFA", objavio je FSS sat vremena nakon što je delegacija FK Crvena zvezda napustila prostorije Terazijama.

U 17:40, potpredsjednici crveno-bijelih Nebojša Čović i Slaviša Kokeza, kao i zamjenik generalnog sekretara Stefan Pantović reporteru MONDA rekli su da ne žele da prejudiciraju odluku.

Kada je ona postala zvanična, Čović je za MONDO rekao:

"Bilo je prilično teško i naporno, imajući u vidu u koliko se velikom problemu Crvena zvezda nalazi. Uspjeli smo da završimo samo jedan deo važnog posla, čeka nas još mnogo koraka u narednom periodu i neće biti lako. Sledeći kontrolni datum je 30. jun, pa 30. septembar".

Šta znači kontrolni datum?

"UEFA će nastaviti da nas kontroliše. Prvi izvještaj šaljemo već 30. juna. Idemo dalje...", kratko je prokomentarisao Čović, ne ulazeći u to kakve bi posljedice po klub mogle da budu ukoliko UEFA ne bude zadovoljna onim što će Crvena zvezda uraditi između danas i kraja juna.

"Ono što bi morao da nam bude nauk je da moramo da radimo brže, efikasnije i organizovanije, ako mislimo da FK Crvena zvezda uplovi u mirnu luku, u kojoj neće trpjeti ovakve udare", dodao je Čović.

Da li je Crvena zvezda možda preskupo platila ovaj pokušaj da se posle pet sezona domogne jeseni u evro-kupovima?

"Ja mislim da bi najveća cijena bila da nismo platili licencu", u sekundi je odgovorio Čović.

"Da li je ona plaćena skupo ili jeftino, to ću ostaviti dobronamjernima i zlonamjernima da komentarišu. Uvijek će u našem narodu postojati dodatna i naknadna pamet, ja to ne mogu da sprečim, to jeste dio kreacije srpskog naroda, a vi sami razmislite dokle nas je takav način razmišljanja doveo...", odgovorio je Čović za MONDO.

Crvena zvezda je veliki dio sredstava za UEFA licencu inkasirala od prodaje mladog štopera Uroša Spajića Tuluzu, za sumu od 1,5 miliona evra, od čega je klubu pripalo 1,2. Spajić je u petak potpisao ugovor sa francuskim klubom do 2018. godine.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC