• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern po pljusku slavio istorijski uspjeh

Oko 100.000 navijača minhenskog kluba okupilo se u gradu uprkos jakoj kiši kako bi pozdravilo fudbalere koji su osvojili LŠ, domaću titulu i kup.

 Bajern po pljusku slavio istorijski uspjeh Izvor: MONDO

Parada krcata kišobranima polako se kretala ulicama Minhena i na kraju je stigla do gradske skupštine, na čijem balkonu se prvo pojavio povrijeđeni defanzivac Najerna Olger Badštuber, koga je pozdravilo oko 100. 000 ljudi, prema procjeni policije.

Poslije njega je kapiten Filip Lam iznio trofej šampiona Njemačke, Bastijan Švajnštajger držao je Kup, a odlazeći trener Jup Hajnkes veliki pehar Lige šampiona.

"Godine 1990. sam stajao na ovom balkonu i prilično preuranjeno obećao trofej evropskog prvaka. Želim da sada ispunim to obećanje. Evo ga pehar kupa evropskih nacionalnih prvaka i Lige šampiona", rekao je Hajnkes, pominjući svoj prvi mandat u klubu.

Odlazeći trener, koji će za nekoliko dana ustupiti mjesto nekadašnjem šefu stručnog štaba Barselone Pepu Gvardioli, pohvalio je navijače bavarskog kluba.



"Ne samo da imamo tim svjetske klase, imamo i navijače svjetske klase. Nikada ne bismo ovo postigli bez vas", rekao je 68-godišnji trener.

Bajern je u subotnjem finalu njemačkog kupa pobijedio Štutgart sa 3:2, samo nedjelju dana pošto je tim osvojio Ligu šampiona i osam nedjelja nakon što je i teorijski postao šampion Njemačke.

Bajern je prvi njemački klub koji je osvojio triplu krunu.

Pogledajte kako je izgledalo slavlje u Minhenu.

(agencije, foto: Beta/AP/Matthias Schrader)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC