• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP KONFEDERACIJA: Počelo majstorijom Nejmara

U prvoj utakmici "uvertire" Svjetskog prvenstva Brazil savladao Japan 3:0. Majstorija Nejmara u 3, a zatim golovi Paulinja u 48. i Žoa u 93. minutu.

 KUP KONFEDERACIJA: Počelo majstorijom Nejmara Izvor: MONDO

Kup konfederacija počeo je duelom jedine dve reprezentacije za koje je već poznato da će se naredne godine takmičiti na Svjetskom prvenstvu - Brazila (domaćin) i Japana (trenutno najbolji u azijskim kvalifikacijama).

Očekivano, Brazilci su bili bolji na Nacionalnom stadionu u Braziliji, koji je imao svoju premijeru.

Ekipa selektora Felipea Skolarija postigla je golove u trećem minutu prvog i drugog poluvremena, a zatim i u posljednjim trenucima utakmice.

Seriju je otvorio novi fudbaler Barselone, Nejmar, fantastičnim udarcem iz prve sa 18 metara. Ništa manje spektakularno nije bilo dodavanje Freda grudima, koji mu je loptu ostavio "kao na tacni".

Japanci se, uprkos rano primljenom golu, nisu predavali. Rastrčali su se po terenu i nekoliko puta dobro zaprijetili, najčešće preko nekadašnjeg igrača moskovskog CSKA, Kaisuke Honde, ali njegovi šutevi nisu bili dovoljno precizni da bi se savladao Žulio Cezar.

Iako su drugo poluvrijeme dobro počeli, opasnim napadom po lijevoj strani, gosti su ponovo brzo primili gol. Ovaj put strelac je bio vezista Korintijansa Paulinjo, snažnim udarcem iz okreta.

Tada je i Japancima postalo jasno da će bodove morati da traže u nekoj od naredne dve utakmice, protiv Italije i Meksika.

Tačku na premijerni meč ovogodišnjeg Kupa konfederacija, koji se tradicionalno igra godinu dana prije Svjetskog prvenstva, stavio je Žo u trećem minutu sudijske nadoknade. Napadač Atletiko Mineira realizovao je kontranapad i dodavanje Oskara.

(MONDO, foto: Beta/AP/Eugene Hoshiko)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Clos

Neymar = Tata igre

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC