• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan "jako" sa Metalistom

Crno-bijeli dva puta vodili u test meču protiv vicešampiona Ukrajine, ali nisu uspjeli da pobijede - 2:2.

 Partizan "jako" sa Metalistom Izvor: MONDO

Partizan je odigrao treću kontrolnu utakmicu na pripremama podno Alpa i zabilježio prvi remi. Ali, crno-bijeli su opet igrali na vrlo visokom nivo i bili su na korak od trijumfa protiv veoma kvalitetnog sastava iz Harkova.

Partizan - Metalist 2:2 (2:1). Po dva gola postigli su Nikola Ninković i Sebastijan Blanko!

Prema ocjenama izveštača iz austrijskog Felkermarkta, gdje je odigrana utakmica, obe ekipe prikazale su dobar fudbal, pun tempa, trčanja, jakih duela, lijepih akcija i golova.

Poslije novih 90 minuta igre, trener "parnog valjka" Vuk Rašović ima još više razloga za zadovoljstvo pred utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona, najvjerovatnije protiv jermenskog Širaka.

Partizan je već u početnom periodu utakmice uspio ozbiljno da priprijeti, ali su Ukrajinci imali rješenja za udarac Predraga Luke, a zatim i vrlo dobar pokušaj glavom Miloša Ostojića. Golman Aleksandar Horjanov dva puta je odlično intervenisao.

Da sa crno-bijelima nema šale pokazao je i Nikola Ninković u 11. minutu. Poslije kontre i pasa Miloša Jojića, mladi fudbaler je bio u stopostotnoj šansi, ali je pogodio stativu.

Konačno, minut kasnije, Partizan je poveo.

Iskupio se Ninković za prethodni promašaj. Golu je prethodila akcija koju je povukao Jojić, loptom u prostor izbacio je Nemanju Kojića, da bi napadač "parnog valjka" uputio pravovremeni pas za Ninkovića i sigurnu realizaciju.

Prednost Beograđana trajala je 12 minuta. Milan Lukač dva puta je uspijevao da spriječi Sebastijana Blanka da izjednači, ali ne i treći. Argentinac se vrlo lijepo snašao u kaznenom prostoru Partizana i preciznim udarcem uspio je da matira novog golmana srpskog šampiona.

Partizan je u 31. minutu opet uspio da nadmudri odbranu vicešampiona Ukrajine. Bila je to najljepša akcija na utakmicu, Volkov je poslao dugačku loptu prema Kojiću, on je predaje Saši Iliću, kapiten se na svoj način snalazi i odigrava za Ninkovića, a ovaj sa pet metara pogađa mrežu - 2:0.

Do kraja prvog dijela Lukač je odličnom odbranom uspio da osujeti pokušaj Vilijana i sjajnu šansu za Metalist.

Vuk Rašović je po već ustaljenoj praksi u drugom poluvremenu počeo da daje šansu rezervistima. Šansu su dobili Aleksandar Mitrović, Marko Šćepović, Filip Malbašić, Andrija Živković, Živko Živković.

Sa dobrim fudbalom nastavilo se u drugom poluvremnu. Igrači Metalista iskoristili su priliku u 62. minutu i izjednačili na 2:2. Strijelac je ponovo bio Blanko. On je primio dugu loptu, ušao u šesnaesterac i sa ivice peterca poslao neodbranjiv šut ka Lukaču.

Odličnu priliku u pred kraj utakmice imao je Marko Dević. Fenomenalno je šutirao, a Živko Živković još ljepše zaustavio loptu koja je išla u gol.

Do kraja meča nije bilo više prilika, a neriješen ishod je možda i najrealniji.

PARTIZAN: Lukač, Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov, Marković Saša, Jojić, Luka, Saša Ilić, Ninković, Kojić.

Klupa: Živković Živko, Marko Živković, Petrović Nemanja, Ivković, Stanković, Brašanac, Malbašić, Marko Šćepović, Andrija Živković, Mitrović.

METALIST HARKOV: Horjanov, Viljagra, Pšeničnik, Berezovčuk, Azevedo, Krasnoperov, Edamar, Marios, Blanko, Vilijan, Dević.

Klupa: Denčuk, Smelaev, Tores, Radčenko, Barilko, Nojak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC