• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo: Kako sam od Drogbe napravio legendu

Menadžer Čelsija objasnio kako je napadač Obale Slonovače "eksplodirao" dolaskom u Englesku, gdje je brzo postao dio istorije "plavaca".

 Murinjo: Kako sam od Drogbe napravio legendu Izvor: MONDO

Žoze Murinjo je u svom prvom mandatu u Čelsiju, od 2004. do 2007. godine, tražio da se dovede Didije Drogba, a sa njim u postavi "plavci" su osvojili dvije titule šampiona Engleske, FA kup i dva pehara Liga kupa.

"Prije Čelsija, Didije je igrao u Francuskoj i niko nije znao za njega kada sam tražio od vlasnika kluba Romana Abramoviča da ga kupimo. Neki su smatrali da se radi o skupom igraču koji se još nije dokazao. A onda je 2013. godine proglašen za najboljeg igrača u istoriji kluba", podsjetio je portugalski menadžer.

Murinjo je rekao je da je reprezentativac Obale Slonovače pravi uzor mladim igračima i da će njegovo ime ostati upisano u istoriji kluba sa Stamford Bridža.

"Drogba je odličan čovjek i pravi profesionalac. Radi se o posebnom igraču koji ima mjesto u istoriji kluba. Didije je dobar primjer svim mladim igračima od kojih tražim da me prate i slušaju, jer sam to zahtijevao i od njega kad je došao u Čelsi. Drago mi je da me je poslušao", dodao je Murinjo.

Drogba je prošle godine, poslije osvajanja Lige šampiona, otišao iz Čelsija prvo u kineski Šangaj, a zatim u turski Galatasaraj.

Internacionalac iz Obale Slonovače je za osam sezona provedenih u Čelsiju odigrao 341 utakmicu i postigao 157 golova.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC