• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pala u finišu protiv Bazela

Šampion Švajcarske savladao Crvenu zvezdu u finalu "Uren kupa". Zvezda vodila 1:0, preokret u finišu.

 Zvezda pala u finišu protiv Bazela Izvor: MONDO

Crvena zvezda se vraća iz Švajcarske bez pehara.

Bila je Zvezda na 10 minuta od osvajanja trofeja na "Uren kupu", ali je Bazel, koji je igrao u kombinovanom sastavu, upravo u tih posljednjih 10 minuta preokrenuo i slavio na turniru.

Bazel - Crvena zvezda 2:1 (0:1). Zvezda je povela golom Filipa Mladenovića u 39. minutu, a golove za Bazel postigli su Valentin Stoker u 80. i Raula Bobadilje u 84. minutu.

Treba istaći da je Bazel, inače šampion Švajcarske, igrao u kombinovanom sastavu, odnosno tim su činili igračima koji nisu u prvom planu, s obzirom na to da ga u srijedu očekuje generalna proba pred početak šampionata, meč protiv vicešampiona Evrope, Borusije iz Dortmunda.

Iako je Zvezda ostala bez trofeja, to nije smetalo njenim pristalicama iz dijaspore, odnosno Švajcarske, da na kraju meča skandiraju: "Šampioni, šampioni".

Zvezda je povela u 39. minutu preko Filipa Mladenovića. Može se reći da mu je to bila nagrada za dobru i angažovanu partiju, pogotovo u prvom dijelu.

Mladenović je u tom minutu povukao napad, lopta je došla do Daude, koji je odigrao pas do Mladenovića, koji je iz nesporedne blizine savladao trećeg golmana Bazela.

Švajcarci su bili mnogo opasniji u drugom dijelu. U nekoliko navrata Zvezda je imala sreće, a posljednjih 30 minuta beogradski tim je igrao sa desetoricom, pošto je isključen Aleksandar Kovačević nakon što je laktom udario igrača Bazela.

To je olakšalo posao Bazelu koji je još jače pritisnuo Zvezdu, pa je u 80. minutu stiglo zasluženo izjednačenje. Stoker je na 11 metara od gola Bajkovića dobio loptu, okrenuo se i pogodio.

U posljednjim minutima meča, Bazel je došao do preokreta. Zvezda je imala korner, ali je posljednja linija Bazela odbila loptu u polje, gdje je dočekao brzonogi Mohamed Salah. Salah je nadmudrio dvojicu igrača Zvezde, odložio do Bobadilje, čiji je precizni udarac Bajković ispratio pogledom.

BAZEL: Vailati, Ajeti, D. Degen, Voser, Endogan, Jevtić, Aliji, Andrist, Simić, Haka, Riter.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Lazić, Krneta, Mijailović, Vešović, Kovačević, Milivojević, Mladenović, Milijaš, Pečnik, Dauda. Igrali još: Kasalica, Savićević, Đorđević.

(Predrag Vujić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC