• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raul se vraća kući

Raul Gonzales, uz Ikera Kasiljasa, posljednja ikona stadiona "Santijago Bernabeu", zaigraće ponovo na tom kultnom zdanju.

 Raul se vraća kući Izvor: MONDO

Legendarni napadač Reala, koji je 2010. godine, poslije 16 sezona u bijelom dresu, morao da se skloni i napravi mjesta za nove "Galaktikose" predvođene Kristijanom Ronaldom, vratiće se na taj stadion 22. avgusta kada će u dresu katarskog Al-Sada igrati protiv bivšeg kluba.

Ovaj meč zakazan je u okviru 35. turnira "Santijago Bernabeu".

To će za Raula, sada već 36-godišnjaka, biti prvo i vjerovatno posljednje pojavljivanje u dresu pred navijačima Reala. Stoga, poluvrijeme će odigrati u dresu Al-Sada, a poluvrijeme u dresu u kojem je postigao 323 gola na 741 utakmici od 1994. do 2010. godine.

Raul je u Kataru od maja 2012. godine, kada je završio drugu sezonu u Gelzenkirhenu. Zanimljivo, Šalke, navijači "plavih" i saigrači, ispratili su Raula mnogo emotivnije iz svog kluba, nego što je to bio slučaj kada je odlazio iz Madrida.

U Realu, Raul je osvojio šest titula prvaka Španije, tri Lige šampiona, jedan UEFA Superkup i dva FIFA svjetska prvenstva klubova.

MUKE S REPREZENTACIJOM

Za reprezentaciju Španije odigrao je 102 utakmice i dao 44 gola, ali nije nikada ništa osvojio. Trofeji su stigli kasnije...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC