• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda: Rezervisani brojevi 11 i 55

Crveno-bijeli zvanično predstavili nove igrače, Nejca Pečnika i Aleksandra Kovačevića.

 Zvezda: Rezervisani brojevi 11 i 55 Izvor: MONDO

U iščekivanju imena rivala koji će sljedeće nedjelje doći na Marakanu u okviru drugog kola Lige Evrope Crvena zvezda predstavila je navijačima igrače koji su posljednji stigli u klub.

Nejc Pečnik, povremeni reprezentativac Slovenije, zadužio je crveno-bijelu opremu pred kraj priprema u termama Čatež. U četvrtak je pred novinarima podigao dres sa brojem 11 na leđima.

Uz njega je stajao Aleksandar Kovačević, bivši omladinac Zvezde i povratnik u Ljutice Bogdana iz subotičkog Spartaka. On će sljedeće sezone nositi dres sa brojem 55.

Obojica su nastupala za novi tim tokom pripremnog turnira u Švajcarskoj i upoznali se sa novim saigračima. Novinarima ih je predstavio sportski direktor Zoran Stojadinović.

"Njih dvojica nisu nepoznati javnosti. Pečnik je reprezentativac Slovenije, bio je slobodan igrač, izrazio je želju da dođe na preporuku trenera. Kovačević je naše dijete, izgubili smo ga zbog loše procjene i drago mi je da je opet sa nama. Stigao je poslije teških i napornih razgovora sa Spartakom", rekao je Stojadinović.

Novi fudbaleri vicešampiona države podvukli su da su puni motiva, spremni za dokazivanje i željni izazova koje donosi predstojeća sezona.

Slovenac je u razgovoru sa novinarima pokazao i pristojno znanje srpskog jezika.

"Gdje god sam do sada igrao uvijek su sa mnom bila i dvojica, trojica igrača iz Srbije, tako da sam naučio srpski bolje nego ijedan drugi strani jezik", rekao je bivši igrač Sparte iz Praga, Nasionala i Krila Sovjetov.

Pečnik je priznao da posljednju sezonu, u dresu Šefild junajteda, nije odigrao najbolje ali i dodao da misli da ima kvalitet i da će to dokazati. Takođe, odrično je odgovorio na pitanje da li je za vrijeme boravka Dragana Stojkovića na čelu Zvezde pregovorao o dolasku u Ljutice Bogdana.

"Da je bilo pregovora, već tada bih bio ovdje".

Njegov budući saigrač Aleksandar Kovačević nije htio da upire prstom u ljude iz prethodne uprave zbog kojih je napustio Zvezdu.

"Tadašnja uprava mi nije pružila šansu, pa sam odlučio da karijeru nastavim u Subotici. Znam da su vođeni dugi pregovori o mom povratku i ispred mene je veliki izazov", istakao je Kovačević.

Nakon predstavljanja novih igrača Zoran Stojadinović ponovo je, kao i u srijedu, "u ronilačkom odijelu" govorio o aktivnostima kluba u prelaznom roku. Nije htio da otkrije imena štopera, na čijim dovođenjima radi, i odao priznanje novinarima da "barataju" sa dobrim imenima.

"Imamo u planu dovođenje pojačanja u narednim danima, koje sigurno neće igrati prvu evropsku utakmicu, jer bi to bilo neozbiljno. Govori se o mnogo imena... predstavićemo ih kada dođu", rekao je Stojadinović.

Portparol Zvezde Marko Nikolovski otkrio je novinarima i informaciju da je talentovani desni bek Darko Lazić, rođen 1994. godine, produžio ugovor sa crveno-bijelima.

Stojadinović: Bez komentara o Jestroviću i Stojiću

Sportski direktor Zvezde nije htio da komentariše i ulazi u javni sukob menadžera Ranka Stojića i Nenada Jestrovića oko transfera Luke Milivojevića u Anderleht.

"Odrasli su ljudi, znaju šta rade i neću da ulazim u njihov okršaj. Nije mi poznata situacija o kojoj se raspravlja i nemam komentar".

Upitan da li postoji krajnji termin do kada će Milivojević napustiti klub, Stojadinović je rekao da prelazni rok traje do 31. avgusta.

"Tu je i trener računa na njega. Sve dok je u klubu tako će biti. Lično bih, iz sportskog ugla, volio da ostane".

(M. Šolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC