• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hit transfer - klinac iz Dinama

Zagrebački klub napravio je posao za istoriju - prodao mladog štopera Tina Jedvaja Romi za šest miliona evra i još malo više...

 Hit transfer - klinac iz Dinama Izvor: MONDO

Tin Jedvaj nedavno je zaokupio pažnju javnosti, kada je izvršni direktor Dinama Zdravko Mamić izjavio da bi "u paketu" sa Alenom Halilovićem mogao da se preseli u Totenhem. Ipak, promućurni Mamić rekao je to, ali ostavio i mogućnost da se priča o preseljenju mladog odbrambenog igrača završi na drugi način.

I nekoliko dana kasnije ona je dobila svoj epilog - ali ne u Velikoj Britaniji, već na Apeninskom poluostrvu.

Naime, Dinamo je "utopio" 17-godišnjeg Jedvaja Romi za šest miliona evra, ali i 25 odsto sume od prvog narednog transfera mladog igrača.

Jedvaj, koji je ponikao u Dinamovoj školi i prošao mlade selekcije Hrvatske, sa uspjehom je završio ljekarske preglede u novom klubu i priključio se ekipi u trening kampu u Trigoriji.

I sportski direktor Dinama Zoran mamić potvrdio je da je Jedvaj prodat Romi, iako će svi papiri biti naknadno "završeni".

"Dinamo i Roma su sve dogovorili oko odlaska Tina u Rim i još je ostalo samo da stigne i potvrda iz nacionalnog saveza, jer se radi o maloljetnom igraču. Na tu autorizaciju obično se čeka nekoliko dana, ali ponavljam da je cijeli posao završen", izjavio je Mamić.

Momak iz Zagreba karijeru nastavlja u Romi poslije transfera koji je među 10 najskupljih u istoriji fudbala, kada je riječ o tinejdžerima.

Naime, veću "kintu" za mlade i talentovane "mačke u džaku" platili su samo Milan, Totenhem, i Arsenal.

Milan je za Pata iskeširao 22 miliona evra, što je najveći transfer ikada za fudbalera mlađeg od 18 godina. Mnogo godina prije toga doveli su Fabrisija Koloćinija iz Boke za 7,5 miliona evra i ispostavilo se da su omašili tom prilikom.

Totenhem je napravio mnogi bolji posao kada je iz Sautemptona doveo Gereta Bejla za nešto manje od 15 miliona evra. Pokazalo se da je on "zlatna koka", jer sada vrijedi više od 50 miliona evra.

Veliku cifru platio je i Arsenal prošle sezone Sanderlendu za Aleksa Oksladea Čembrlena - 14 miliona evra, a on još uvijek nije opravdao ogromna uložena sredstva. Prije toga za 7,5 miliona evra angažovali su Arona Remzija i taj transfer se isplatio, jer je postao jedan od najpouzdanijih igrača u ekipi Arsena Vengera.

VIDEO

Koliko je dobro zaradio Dinamo najbolje govori podatak da je svojevremeno PSV Ajndhoven otkrio talentovanog Brazilca o kome se pričalo "na sva usta". Holandski klub izdvojio je za njega "samo" 5,5 miliona evra, a nakon što je "eksplodirao" u naredne dvije sezone, prodali su ga za tri puta veće pare - 15 miliona evra. Bio je to Luis Nazario de Lima, ili Ronaldo, jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

(MONDO, foto: Youtube Screenshot)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC