• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE (kval): Pobjeda Sarajeva, slijede Albanci

Bordo tim pobijedio Libertas 1:2 (1:2) u San Marinu i ovjerio prolaz u drugo pretkolo Lige Evrope. Naredni rival albanski Kukes.

 LE (kval):  Pobjeda Sarajeva, slijede Albanci Izvor: MONDO

Vicešampion Bosne i Hercegovine je odlično ušao u revanš utakmicu prvog pretkola Lige Evrope i već poslije dva minuta poveo fantastičnim golom Anesa Haurdića iz slobodnog udarca.

Napadač Sarajlija Asmir Suljić je potom imao dvije prilike, ali nije bio precizan, pa je propala šansa da klub sa Koševa već poslije 20-ak minuta ovjeri prolaz u dalje takmičenje.

Kazna je stigla u 28. minutu kada je Đanluka Moreli prevario golmana Dejana Bandovića i izjednačio rezultat na 1:1.

U pojedinim trenucima, domaći su djelovali bolje, ali je razlika u kvalitetu došla do izražaja u samom finišu prvog dijela, kada je duboko u sudijskom vremenu Sarajevo stiglo do nove prednosti - 1:2. Gol je postigao Ognjen Todorović.

I u nastavku su Musemićevi igrači bili bolji rival, stvorili su još nekoliko odličnih šansi, ali je najbolju propustio Alen Melunović u 56. minutu nakon Suljeviće akcije.

Ni ovim rezultatom neće biti previše nezadovoljne pristalice Sarajeva, kojih je u San Marino bilo stotinjak jer su njihovi ljubimci ispunili cilj - plasman u narednu fazu pošto su i prvi dvoboj na stadionu "Asim Ferhatović Hase" riješili u svoju korist (1:0).

Već sljedećeg četvrtka u drugom pretkolu će odmjeriti snage sa albanskim Kukesom. Albanci su u drugo pretkolo Lige Evrope stigli preko estonske Flore odigravši bez golova u Tirani (0:0), ali idu dalje zahvaljujući pogotku iz Talina (1:1).

LIBERTAS: Simonćini, Roki, Molinari, D. Simonćini, Kamillini, Bakioki, Faćondini, Antoneli, Dal'Ara, Moreli, Zenaro.

SARAJEVO: Bandović, Radulović, Tatomirović, Tadejević, Dupovac, Haurdić, Todorović, Džakmić, Cimirot, Suljić, Melunović.

Prolaz u dalje takmičenje osigurao je i mostarski Zrinjski, a Široki Brijeg je takođe danas saznao rivala u narenoj rundi.

(MONDO, foto: Sport.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC