• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Crnogorski Kaka" već u Fiorentini

Marko Bakić, crnogorski tinejdžer, koji je prije godinu dana bio velika želja Crvene zvezde, prešao je iz Torina u Fiorentinu.

 "Crnogorski Kaka" već u Fiorentini Izvor: MONDO

Marko Bakić, mladi reprezentativac Crne Gore, poslije samo jedne sezone i nijedne odigrane utakmice za Torino, pronašao je novi, možda i bolji angažman u Seriji A.

Agencija LIAN Sports obezbijedila je 19-godišnjem "Crnogorskom Kaki" prelazak iz Torina u Fiorentinu, sa kojom je potpisao višegodišnji ugovor, ali detalji nisu objavljeni.

Bakić, inače Budvanin, bio je velika želja Crvene zvezde prije godinu dana, koja je pokušavala da se dogovori sa Mogrenom oko obeštećenja, ali je igrač na kraju izabrao Torino i možda i pogriješio, jer nije zabilježio ni minut na terenu. U sezoni 2012/13 odigrao je samo 79 minuta za mladu reprezentaciju Crne Gore, protiv Islanda (3:0).

Uprkos svemu, portal Transfermarkt "cijeni" Bakića na dva miliona evra, a prema podacima tog portala specijalizovanog za transfere igrača i njihove tržišne vrijednosti, Torino je prije godinu dana platio Mogrenu tri miliona evra za napadača sredine terena!?

U istom danu, u Firencu je stigao i pouzdani defanzivac Palerma, Josip Iličić, koji je roze dres kluba sa Sicilije, od ove sezone člana Serije B, nosio od 2010. godine. Od dolaska iz Maribora, Iličić je za Palermo nastupio 106 puta i postigao 25 golova.

Slovenac je u međuvremenu postao standardni reprezentativac svoje zemlje, a u Firenci će se pridružiti balkanskoj koloniji koju od ranije čine Crnogorci Stevan Jovetić, Stefan Savić i sada Marko Bakić, odnosno Srbi Adem Ljajić i Nenad Tomović.

I dalje postoji realna opcija da Jovetić potpiše za Mančester siti, a to su već objavili mnogi evropski mediji kao nezvaničnu informaciju. Međutim, mogućnost odlaska Adema Ljajića u Milan svedena je na domen teorije, bar kada je ovo ljeto u pitanju.

Razlog je to što je 15. jula, posljednjeg dana prelaznog roka u Brazilu, propao transfer Robinja iz Milana u Santos, a to je bio preduslov da desetak miliona evra dobijenih od Brazilca, "rosoneri" iskoriste za kupovinu Ljajića.

Inače, Ljajić će prema sadašnjem ugovoru za godinu dana biti slobodan igrač.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC