• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nađ: Neka bude 1:0

Sportski direktor Partizana o revanšu protiv Ludogoreca, Mitroviću, Vukčeviću, Afrikancima...

 Nađ: Neka bude 1:0 Izvor: MONDO

Fudbaleri Partizana u utorak od 20.45 časova igraju utakmicu, čiji će ishod umnogome odrediti perspektivu kluba u jesenjem dijelu sezone, ali i mnoga personalna pitanja, odnosno dolaske i odlaske iz Humske 1.

Ako crno-bijeli eliminišu Ludogorec (prvi meč 1:2), naći će se na korak od grupne faze Lige šampiona, sa Ligom Evrope kao sigurnom varijantom, u slučaju da 21. i 28. avgusta ne preskoče posljednju prepreku na putu ka evro-eliti.

Logično, što je veći takmičarski izazov, trebalo bi da bude i kvalitetnija ekipa Partizana.

Sportski direktor Albert Nađ, za sada, ne želi da se konkretnije odredi u pogledu daljih poteza na tržištu.

"I jeste i nije tako. Normalno je da bi plasman u dalje takmičenje uticao na neke stvari, kao i ranije. Kada smo one godine obezbjedili Ligu Evrope, završen je Medo Kamara, pa smo po ulasku u Ligu šampiona doveli Stefana Savića, Vladimira Stojkovića... Ipak, ne zavisi sve samo od tog aspekta".

Napadač Širaka Ismael Fofana i desni bek Ašanti Golda iz Gane, Lorens Lartej, "interesantni" su prvaku Srbije, ali je Nađ odbio da kaže kada bi mogli da doputuju u Beograd na potpisivanje ugovora.

Simon Vukčević je "ponuđen", ali Partizan na tu ponudu "za sada nema odgovor".

Najveći strah navijača vezan je za mogući gubitak Aleksandra Mitrovića, centarfora U-19 reprezentacije Srbije, koja je u četvrtak postala prvak Evrope.

"Mitrovića sada zanima samo utorak i revanš protiv Ludogoreca. On ima ugovor sa Partizanom na još tri godine, a šta će se desiti do 31. avgusta, to niko ne može da zna", rekao je sportski direktor crno-bijelih.

On je apelovao da u narednih 48 sati ne bude uznemirujućih izjava sa bilo čije strane, kao što se podigla prašina oko odlaska Ivana Ivanova u Bazel, uoči i za vrijeme gostovanja u Jermeniji.

"Mnogo je važno da pričamo o najaktuelnijoj i najbitnijoj temi, a to su Bugari. Ovo je tip utakmice koju dobija cijeli klub, zajedno sa navijačima".

Nađ podsjeća da je Partizanu za prolaz dovoljna pobjeda minimalnim rezultatom.

"Svi zajedno moramo da imamo strpljenja, pogotovo publika, za koju se nadam da će doći u maksimalnom broju. Lijepo je 'otvoriti' protivnika rano i pobijediti sa tri-četiri gola razlike, ali ponavljam da nam je sada bitno samo da se nađemo u šeširu za sljedeće kolo kvalifikacija Lige šampiona. Važno je ne primiti gol, a taj jedan dati bilo kada".

Nađ očekuje da Ludogorec prijeti golmanu Lukaču iz kontri, a od svojih igrača da svedu greške na minimum.

"Mi smo u Bugarskoj preskupo platili svoje greške i ne smijemo da ih ponovimo. Angažovanje i ozbiljnost moraju da budu maksimalni, a dres da se dobro, dobro natopi".

Albert Nađ poručio je igračima da je prošlosezonski derbi u kojem se rešavalo pitanje prvaka Srbije bio psihološki i po intenzitetu teža utakmica od predstojeće protiv Ludogoreca.

"Prije svega, vjerujem u ove momke. Oni moraju da budu svjesni da imaju kvalitet i da su oni ti koji odlučuju dole na terenu. Svi mi ostali smo u njihovoj službi".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC