• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (kval): Bez iznenađenja

Bazel sačuvao 1:0 iz prvog meča i poslije 3:3 u Tel Avivu izbacio Makabi iz kvalifikacija za LŠ. Steaua, Maribor i Šahtjor prošli dalje.

 LŠ (kval): Bez iznenađenja Izvor: MONDO

Fudbaleri Bazela prošle sezone ispali su iz kvalifikacija za Ligu šampiona u posljednjoj rundi (od Kluža), ali su zato stigli do polufinala Lige šampiona.

I ovog ljeta stigli su do iste tačke na kojoj su bili prošle godine u ovo vrijeme, ali će tek imati priliku da se bore za grupnu fazu elitnog takmičenja.

Bazel je postao prvi tim koji se iz 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona plasirao u plej-of, pošto je u revanšu sa Makabijem odigrao 3:3 i tako sačuvao minimalnu pobjedu sa domaćeg terena.

Sav posao u revanšu Švajcarci su odradili već u prvom dijelu utakmice, pošto su poslije 33 minuta igre vodili 3:0. Izraelcima je od tog trenutka bilo potrebno da postignu čak pet golova. Uspjeli su da do odlaska na odmor daju dva, ali u nastavku meča samo još jedan.

Steaua je već u 7. minutu povela protiv Dinama iz Tbilisija, poslije čega su igrači kluba iz Bukurešta "povukli ručnu". Pobjeda od 2:0 u Gruziji bila je dovoljna Rumunima za miran revanš.

Mnogo više uzbuđenja viđeno je u duelu Skenderbega i Šahtjora iz Karagandija. Kazahstanci su u prvom meču ubjedljivo slavili kao domaćin, 3:0, ali je istorijski plasman u završnu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona mogao da padne u vodu!

Šampion Albanije za samo 29. minutau nadoknadio je zaostatak iz prvog meča, međutim, gosti su brzo uspjeli da se priberu. Do odlaska na odmor smanjili su na 1:3, a potom i golom u 67. minutu "nokautirali" protivnika.

Neizvjesno je bilo i u okršaju Maribora i Apoela. Gostima sa Kipra neophodan je bio gol u gostima zbog 1:1 iz prve utakmice, ali mreže su do kraja meča ostale netaknute.

Fenerbahče je u jednoj od najjačih utakmica ove faze kvalifikacija opravdao ulogu favorita pred svojim navijačima i 3:1 pobijedio austrijski Salcburg. I u ovoj utakmici sav posao završen je u prvom poluvremenu. Iako su gosti poveli u 4. minutu golom Srijana, plavo-žuti su preokrenuli preko Meireleša (8), Soua (14) i Veba (34).

Milan Biševac za razliku od prethodnog meča sa Grashopersom u revanšu nije bio strijelac, ali je njegov Lion slavio istim rezultatom kao i u Francuskoj - 1:0. Jedini pogodak postigao je Grenije osam minuta prije kraja. Biševac je odigrao cijeli meč za Lion, kao i Milan Vilotić za Grashopers.

Revanš mečevi 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona:

U utorak:

Makabi Tel Aviv - Bazel 3:3 (2:3), prvi meč 1:0
Steaua - Dinamo Tbilisi 1:1 (1:0), 2:0
Skenderbeg - Šahtjor Karagandi 3:2 (3:1), 0:3
Maribor - Apoel 0:0, 1:1
Fenerbahče - Salcburg 3:1 (3:1), 1:1
Partizan - Ludogorec 0:1 (0:0), 1:2
Grashopers - Lion 0:1 (0:1), 0:1

U srijedu:

Hafnarfjordur - Austrija Beč 0:1
Viktorija Plzenj - Kalju 4:0
Zenit - Nordsjeland 1:0
Metalist - PAOK 2:0
Šerif - Dinamo 0:1
Zulte Varegem - PSV 0:2
Legija - Molde 1:1
Elfsborg - Seltik 0:1

- Tamnijim slovima napisani su timovi koji su prošli dalje.

- Direktno u plej-of plasirali su se Arsenal, Real Sosijedad, Šalke, Milan i Pakoš Fereira.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC