• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rašović "hladi" glave i vraća Stojkovića

Trener crno-bijelih dan poslije eliminacije od Ludogoreca najavio da će za baraž za Ligu Evrope akreditovati i prošlosezonskog prvog golmana.

 Rašović "hladi" glave i vraća Stojkovića Izvor: MONDO

U danu nakon poraza Partizana od bugarskog Ludogoreca i u drugoj utakmici, skoro svaka vijest o crno-bijelima odnosila se na incident u kojem su učestvovali jedan navijač i napadač Marko Šćepović.

Dok je većina govorila o onome što se dogodilo poslije 90 minuta, trener Vuk Rašović još ne može da izbaci iz glave propuštenu priliku za plasman u baraž za Ligu šampiona.

Crno-bijelima je bio potreban samo gol.

"Igrali smo ofanzivno, Ninković je odlično zatvarao poziciju drugog napadača, protivnik je 75 odsto vremena proveo na svojoj polovini. Mnogo mi je žao, a još mi je žalije poslije odgledanog snimka", rekao je trener šampiona Srbije novinarima u Sportskom centru "Teleoptik".

Rašović je posebno istakao činjenice da golmani njegovog tima Milan Lukač i Živko Živković za 90 minuta nisu "uhvatili dve lopte". Spletom nesrećnih okolnosti prvi čuvar mreže tima iz Humske povrijedio je u sudaru sa saigračem Milošem Ostojićem ligamente koljena i još je neizvjesno do kada će pauzirati.

Više informacija o težini Lukačeve povrede biće poznato u četvrtak.

Vijest o dužini njegovog odsustva posebno će biti važna šefu struke, koji će u narednom periodu biti prinuđen da mijenja rješenja i na golu i u odbrani.

Uz konstataciju da je Ivan Ivanov na izlaznim vratima kluba, Rašović je otkrio i da će registrovati Vladimira Stojkovića za baraž Lige Evrope.

"Stojković je sa nama i trenira. Biće registrovan za naredne evropske utakmice".

Još jednom se osvrćući na poraz od Ludogoreca, strateg crno-bijelih je ponovio da prihvata odgovornost i da "ima u klubu ljudi koji će je procijeniti".

"Treba imati u vidu sve probleme, splet nesrećnih okolnosti... Da smo postigli gol sve bi bilo drugačije", zamišljeno je konstatovao Rašović.

Upitan da li je o neuspjehu u borbi za Ligu šampiona razgovarao sa rukovodstvom, odgovorio je odrično, kao i na pitanje da li razmišlja o svojoj ostavci.

"Neću da razmišljam o tome šta će se dogoditi", istakao je Rašović.

Uz konstataciju da mu zbog još jednog crvenog kartona defanzivca (Nikola Gulan) predstoji novo uigravanje odbrane, rekao je da konstantno u hodu mora da smišlja nova rješenja i da je to izazov sa kojim se svakodnevno suočava.

Obradović opet štoper

Najavljenim odlaskom Ivana Ivanova, Milan Obradović će biti vraćen na mjesto centralnog beka. Takođe, dugo se govori o odlascima Aleksandra Mitrovića i Marka Šćepovića. "Sve je otvoreno. Tražićemo i naći ćemo rješenje. Neće biti lako, zato što brzo moramo da nađemo zamjene. Prelazni rok traje do 31. avgusta...", istakao je Rašović.

Dio ekipe koji nije odigrao utakmicu protiv Ludogoreca odradiće u srijedu popodne test-meč u Jakovu protiv Srema. Fudbaleri koji su u utorak nastupili na terenu u Humskoj okupili su se na sastanku sa šefom struke u "Zemunelu". U toj grupi je i Marko Šćepović.

Rašović je otkrio da je samo kratko razgovarao sa sinoć vidno potresenim napadačem i da će danas dobiti informacije šta se događalo ispred južne tribine.

"Malo sam razgovarao sa Markom, sada imamo sastanak, pričaćemo da vidimo šta se sve događalo. Ne mogu da kažem kako bih ja reagovao u istoj neprijatnoj situaciji. Moram da čujem šta se dogodilo", kazao je Rašović.

"Najmanje je važno ko je kapiten"

Po sopstvenom priznanju, trener napad na Šćepovića nije vidIo kao "rušenje" svoje odluke da centarfor bude zamJenik Saši Iliću. "Sale je htIo da što pre izađe iz igre, da Marko uđe, da damo gol. Najmanje je važno ko je kapiten. Šćepović ima najduži staž i zato je dobio kapitensku traku", objasnio je Rašović i uputio poruku navijačima. "Treba smiriti glave, svi smo mi tu zbog Partizana, zbog pobJeda. HtJeli smo pozitivan rezultat, ali se uz to stvorila nervoza...", istakao je Rašović.

(Mladen Šolak, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC