• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović: Olimpik je bolji van svog stadiona

Premijerni meč 3. kola bh. elite u subotu od 17 časova (Arena Sport 1) odigraće sarajevski Olimpik i Borac iz Banjaluke.

 Jović: Olimpik je bolji van svog stadiona Izvor: MONDO

Oba tima u prva dva kola Premijer lige BiH upisali su po četiri boda (pobjeda i remi). Nakon osvojenog boda u Zenici protiv Čelika (1:1), Borac je na svom terenu savladao debitanta u ligi Vitez minimalnim rezultatom 1:0, dok je Olimpik na otvaranju sezone bio ubjedljiv protiv Leotara (4:0), a onda je takođe na "Bilinom polju" odigrao neriješenio, 2:2.

Svi u redovima crveno-plavih nadaju se da bi uspješna serija na otvaranju prvenstva mogla biti nastavljena i u Sarajevu. U dosadašnja četiri duela u gostima sa Olimpikom, Borac je poražen samo jednom, pretprošle sezone, uz dva remija (0:0, 1:1) i pobjedu (2:1).

"Želja nam je da u Sarajevu dođemo do pozitivnog rezultata, a to bi za nas bio i bod. Ipak, nećemo igrati na neriješeno, nego ćemo pokušati da damo gol više", poručio je iskusni stručnjak Dragan Jović.

Trener Banjalučana dobro je upoznat sa kvalitetima tima sa "Otoke". Gledao je oba njihova dosadašnja meča, gdje je mogao da viti da se radi o odličnoj ekipi.

"U odličnoj atmosferi pripremali smo se za meč sa Olimpikom i sa optimizmom očekujemo ovaj duel. Olimpik je, po meni, u prva dva kola pokazao najviše, postigli su šest golova, a mogli su još toliko. Znači da igraju napadački, imaju odlične igrače u špicu, ali i neke nedostatke, koje ćemo mi pokušati da iskoristimo", poručio je strateg Banjalučana.

Jović je posebno apostrofirao Sulejmana Smajića, kao najveću prijetnju po gol Asmira Avdukića.

"Raduje me povratak Smajića u Premijer ligu. Imao sam priliku da ga treniram u Zrinjskom i znam o kakvom se igrači radi. Ipak, sam Smajić nije Olimpik, ima tu još mnogo kvalitetnih igrača. Možda olakšavajuća okolnost za nas je što gostujemo Olimpiku, obzirom da je to ekipa koja mnogo bolje igra na gostovanjima", naglasio je Jović.

Borac će u duel sa Sarajlijama ući bez povrijeđenog Siniše Dujakovića.

"Siniša je danas operisan i na njega nećemo moći da računamo u narednih dvadesetak dana. Ostali igrači su spremni, svi imaju pravo nastupa, uključujući i novajliju Igora Žuržinova", rekao je Jović.

Jedan od najboljih igrača banjalučkog premijerligaša Srđan Grahovac vjeruje da Borac može neporažen napustiti Sarajevo.

"Očekuje nas teško i neugodno gostovanje. Olimpik je dosta nepredvidiva ekipa. To je skup jako dobrih pojedinaca, naročito u ofanzivnom dijelu. U prva dva kola postigli smo rezultate iznad očekivanja javnosti i ljudi oko kluba i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Radimo sa mnogo više samopouzdanja nego na početku sezone i vjerujem u nastavak pozitivnog niza"
, rekao je Grahovac.

Susret na stadionu "Otoka" vodiće bijeljinski arbitar Danijel Pajić, a direktan prenos možete pratiti na Areni Sport 1.

(B. Jakovljević - MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC